Organize Sanayi Bölgesi karşısındaki Oto Tamirciler ve Tornacılar Sitesi'ndeki Zafer Akansoy'ın işlettiği makine imalatı yapılan atölyede saat 14.00 sıralarında, henüz belirlenemeyen bir nedenle patlama meydana geldi. Patlamanın ardından oluşan yangında atölyede o sırada bulunan 4 işçi, dışarı çıkamadı. İşçiler Ahmet Uysal (23), İsmail Tünel (22), Umut Küçükarabacı (22) ve Melih Duran (27) atölyede yanarak can verdi.

Patlamanın ardından olay yerine çok sayıda itfaiye, 112 ambulansı ve polis ekipleri sevk edildi. Yangını kontrol altına alıp söndüren itfaiye ekipleri, içeriye girdiklerinde 4 işçinin yanmış cesedini buldu.

MAKİNE İMALATI İÇİN KİRALANMIŞ

İşyerindeki patlamaya, taş kırmada kullanılan kimyasal madde üretiminin neden olduğu öne sürülürken Eskişehir Oto Tamirciler ve Tornacılar Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Karaman, patlamanın meydana geldiği işyerini Zafer Akansoy adlı kişinin makine imalatı yapmak üzere kiraladığını söyledi. Adnan Karaman şunları söyledi:

"Birkaç ay önce Zafer Akansoy adlı kişi bizden makine imalatı yapacağını belirterek yan yana olan 3 dükkanı kiraladı. Bize makine imalatı yapacağını söylemişti. Ancak şimdi bakıyoruz ki kimyasal üretim yaptığı söyleniyor. Patlamaya da bunun neden olduğu öne sürülüyor. 4 arkadaşımız hayatını kaybetti. Bir arkadaşımız ise cuma namazı için camiye gidince kurtulmuş."

PATLAMANIN NEDENİ ARAŞTIRILIYOR

Eskişehir Emniyet Müdürü Naci Kuru, olayda 4 kişinin öldüğünü, patlamanın neden kaynaklandığının yapılacak inceleme sonunda belirleneceğini, olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğünü söyledi.

Pattlamanın olduğu yere gelip, inceleme yapan AK Parti Eskişehir Milletvekili Ülker Can, "Patlamanın olduğu işyeri, belediyenin yaptığı araştırmada kapalı gözüküyor. 'Merdiven altı' diyebileceğiz bir yer. Kaçak olduğunu biliyoruz" diye konuştu.

CUMA NAMAZINA GİDİNCE KURTULDU

Olay sırasında cuma namazı için sitedeki camiye giden işçi Emin Kaya ise faciadan kurtuldu. Emin Kaya, döndüğünde işyerinin alevler içinde olduğunu gördü ve ölen arkadaşları için gözyaşı döktü.

Ölen işçiler Ahmet Uysal, İsmail Tünel, Umut Küçükarabacı ve Melih Duran'ın cesetleri otopsi için Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Hastanesi morguna kaldırıldı. Duran'ın 1 ay önce Tokat'tan Eskişehir'e asker arkadaşını ziyarete geldiği, sonra bu işyerindeki işi bulup çalışmaya başladığı öğrenildi.

AYNI SİTEDE İKİNCİ ÖLÜMLÜ İŞ KAZASI

Öte yandan yine Oto Tamirciler ve Tornacılar Sitesi'nde bulunan ve patlamının meydana geldiği atölyeye 2 sokakta uzakta, aynı dakikalarda başka bir işyerinde ölümlü iş kazası meydana geldi. Mermer kesme makinesine kolunu kaptıran işçi 40 yaşındaki Hasan Eker ağır yaralandı. Eker, ihbar üzerine gelen 112 ekibinin müdahalesi öncesinde aşırı kan kaybından yaşamını yitirdi.



KA,HT(EK/SS)