Yaklaşan yeni yıl öncesinde, sigara kaçakçılığına yönelik araştırmalarını arttıran İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğe ekipleri, Bornova girişinde durdurdukları TIR'a gizlenmiş 225 bin paket kaçak gigara ele geçirdi. Olayın ardından gözaltına alınan TIR'ın İranlı şoförü Abolfazlm Aminnikola, Gürbulak Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yaptıktan sonra Iğdır'da yolunun kesildiğini, kendisini tehdit eden 4 kişinin, zorla kasaya kaçak sigaraları yüklediğini ileri sürdü. Sorgularının ardından İranlı sürücü ile yanında bulunan Habip Apak, sevk edildikleri adliyede çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Bu arada şoför Abolfazlm Aminnikola'nın, gözaltında verdiği bilgiler sonrasında yapılan ilk araştırmada, TIR'ın yolunu keserek sigaraları yükleyen kişilerin PKK yanlıları olabileceğinin değerlendirildiği belirtildi. Bu kişilerin, kimliklerinin tespit edilmemesi için böyle bir yola başvurmuş olabileceği, sigaraların satışıyla da örgüte gelir elde etmeyi planladıkları öne sürüldü.

2012 BAŞARISI

Bu arada İzmir Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin 2012 yılı içerisinde yaptıkları peşpeşe baskınlarla, toplam 2 milyon 850 bin paket kaçak sigara ele geçirdiği bildirildi.



TY(AÖ/SS)