Uşak Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, kaçak sigara satışına yönelik daha önce düzenlediği operasyonlarda gözaltına alınan kişilerin verdiği ifadeler doğrultusunda çalışma başlattı. Kaçakçılığın farklı illerde yaşayan 15 kişinin oluşturduğu şebeke tarafından yürütüldüğünü belirleyen polis, teknik ve fiziki takibin ardından çeteyi deşifre etti. Yurt dışından kaçak yollarla getirilen sigaraların, çeşitli kentlere dağıtılıp piyasaya sürüldüğü ve bu yolla binlerce lira haksız kazanç elde edildiği saptandı.

4 İLDE EŞ ZAMANLI OPERASYON

Şüphelilerin adreslerini belirleyen polis, geçen salı günü, sabah saatlerinde Uşak, Afyonkarahisar, Denizli ve Konya’da eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonlarda 15 kişi gözaltına alınırken, ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda piyasa değeri yaklaşık 550 bin lira olan 70 bin paket gümrük kaçağı sigara, 51 bin paket sigara filtresi, sigara kaçakçılığından elde edilen 10 bin lira para, kaçakçılıkta kullanılan hesapların tutulduğu ajandalar, ruhsatsız av tüfeği ile tabanca ele geçirildi.

Uşak Emniyeti’nde ifadeleri alınan şüphelilerden 9’u serbest bırakılırken, işlemleri tamamlanan M.K., H.A., M.Ç, O.T., M.A. ve M.O. bugün adliyeye sevk edildi.