Spil Dağı At Alanı Mevkii'ne giden zabıta ekipleri, 400 ekmeği atların yoğun olarak yaşadığı bölgelere bıraktı. Kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle yiyecek bulamayan yılkın atlarına gelecek günlerde yine ekmek götürüleceği belirtildi.

Manisa Belediyesi Zabıta Müdürü Aydoğan İra, fırınlara ve kaçak olarak ekmek satanlara yönelik operasyonların aralıksız devam edeceğini belirterek, "Kimsenin halkımıza sağlıksız ve elverişsiz koşullarda üretilen ekmekleri yedirmesine izin vermeyiz. Bu konuda Belediye Başkanımız Cengiz Ergün'ün kesin talimatı var. Kimsenin gözünün yaşına bakmayız" dedi.

Toplanan ekmeklerin daha önce belediyeye bağlı Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi'ne götürüldüğünü anlatan Aydoğan İra, "Daha önce ele geçirdiğimiz ekmekleri hayvan barınağına götürüyorduk. Ancak kar yağışı, havaların soğuması ve Spil Dağı'nda yaşayan yılkı atlarının yiyecek bulmakta zorlandığını göz önünde bulundurarak ekmekleri burada yaşayan hayvanlara vermeye başladık. İlk gün itibariyle 400 ekmeği yılkı atlarına bıraktık. Önümüzdeki günlerde ele geçirdiğimiz kaçak ekmekleri, yılkı atları ile diğer hayvanların da yemesi amacıyla Spil Dağı'na bırakmaya devam edeceğiz" diye konuştu.