Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Gündoğan beldesi Buruncuk Mevkii’nde geçen yıl İç-Me Tur İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından inşaatına başlanan 124 yataklı butik otel inşaatının kaçak ve ruhsatsız devam ettiğini iddia eden çevreciler, 29 Nisan’da yaptığı basın açıklamasıyla konuyu kamuoyuna duyurmuştu.

Proje Müdürü Turgay Türkoğlu, inşaatın kaçak ve ruhsatsız iddialarının asılsız olduğunu söyledi. Çevrecilerin yanlış bilgilerle basın aracılığı ile kamuoyunu yanılttığını belirten Türkoğlu, “İlk parseli ve ona ait ruhsatı 2010 yılında alarak inşaata başladığımız günden beri yasalara aykırı hareket etmedik. İkinci arsayı alıp projeyi büyütmek istediğimizde tadilat projesini hemen sunduk. Bir inşaat firması olan şirketimiz ilk kez turizmde yatırım kararı aldı. Yörenin mimarisine uygun projeyi hazırladık. Bakanlık dahil tüm yetkililere sunduk. Kaçak inşaat değil, 50 milyon dolara mal olacak turistik tesis yapıyoruz. İki arsayı birleştirdikten sonra tadilat ruhsatı verdiğimiz belediyede iş uzun sürünce bazı yanlış anlamalar oldu. Belediye bize proje ve ruhsat ile ilgili bir haftada yanıt vermesi gerekirken iş uzadı. Çevreciler iyi niyetimizi suistimal etti. Bu beldedeki yanlış yapılaşmaya göz yuman çevreciler bizi günah keçisi yaptı. Ancak yatırımdan vazgeçmeyeceğimiz gibi o çevrecilerin bulundukları siteleri de mercek altına aldıracağız, hukuki süreç başlatacağız” dedi.

Gündoğan Belediye Başkanı MHP’li İbrahim Bilgi de bugün yaptığı yazılı açıklama ile inşaata ruhsatın 30.4.2012 tarihinde verildiğini belirterek, “Beldeye yapılan turistik bir yatırım ile ilgili resmi tüm işlemleri yaptık ve 30 Nisan tarihinde inşaat ruhsatını verdik. İlgili makamları da bildirdik. Kimse ile gerginlik yaşamak istemiyoruz, amacımız beldeye yapılacak yatırımlara engel olmak değil. Ancak yasal süreci de yakından takip ediyoruz” dedi.

Protesto eylemini yapan Peynirçiçeği Gündoğan Gönüllüleri Derneği Başkanı Sema Höcek, “Bodrum Kaymakamlığı Gündoğan Belediyesi’nden aldığı resmi bilgilere dayanarak derneğimize 25 Nisan tarihinde gönderdiği yazıda, söz konusu inşaatın izinsiz ve ruhsatsız olduğunu bildirmiş, doğrulamıştır. Bunun üzerine 29 Nisan tarihinde Gündoğan sahilinde yaptığımız basın açıklamasında kaymakamlıktan aldığımız bu bilgileri basın ve kamuoyu ile paylaştık. Belgeleri ve fotoğraflarını da sunduk. Gündoğan Belediyesi inşaatın ruhsatsız, izinsiz ve kurallara aykırı olduğunu şubat ayında tespit etmiş ancak inşaatı durdurmamıştır. Basın açıklamamızdan bir gün sonra 30 Nisan tarihinde Gündoğan Belediyesi usulsüzlüğü örtmek istercesine inşaata ruhsat düzenlediğini 4 Mayıs tarihinde açıklamıştır. Bu arada inşaat tüm hızıyla ilerlemiş ve halen devam etmektedir” dedi.


YA(İÖ/AAA)(FOTOĞRAF)