Işıkkent Aydınlar Caddesi 6093 Sokak üzerindeki Kamyon- TIR Servisi’ne, bugün saat 05.00 sıralarında, 48 F 6121 plakalı kamyonuyla gelen 38 yaşındaki M.D., kaçak mazot almak için alana yanaştı. Kaçak mazaton bulunduğu polyester tankın yanına park ettiği kamyonundan inen M.D., işyeri çalışanı 42 yaşındaki M.M.’nin aracın deposunu doldurmasını beklemeye başladı.

BOMBA GİBİ PATLADI

Dolum yapılırken mazotun bulunduğu tankta biranda patlama oldu. Yola savrulan M.D. ve M.M. yaralandı, alev alan kamyon da yanmaya başladı. Çıkan büyük görültüyü duyanlar önce bomba patladı zannetti. Geldikleri olay yerinde yaralıları ve kamyondaki alevleri görer vatandaşlar bunun üzerine durumu, sağlık, itfaiye ve polis ekiplerine bildirildi. Polis ekipleri olay yerinde çevre güvenliğini aldı, itfaiye ekipleri de söndürme çalışmasına başladı. Yaralılardan M.M. yakınlarının yardımıyla bindirildiği otomobille, M.D.’de gelen ambulans ile Ege Üniversitesi Hastanesi’ne götürüldü.

BABASINI YANINDA İSTEDİ

Ambulansı beklerken vücudundaki yanıklar nedeniyle yerinde bir an olsun duramayan M.D., bir polisin telefonundan arkadaşını aradı. M.D. arkadaşına, “Abi ben bittim, mahvoldum. Benim aracım yandı. Babamını da alıp hastaneye gelin. Gelirken birşey söylemeyin” dedi. İtfaiyenin çalışması sonucu kamyondaki alevler söndürüldü. İki yaralı da hastanede tedaviye alındı. Patlamanın gece olması ve servis alanında kimsenin bulunmaması olası bir facianın yaşanmasına engel oldu.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.



KÖ(İÖ/AAA)