Mali Büro ekipleri, kaçak akaryakıt üretip satan bir şebeke tespit etti ve 8 ay önce teknik ve fiziki takip başlattı. Takibin ardından ekipler herekete geçti ve Lalahan bölgesinde akaryakıt istasyonu bulunan avukat M.S.’nin liderliğini yaptığı şebekeye yönelik 9 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Ankara merkezli çalıştığı saptanan şebekenin yurda kaçak yollardan getirilen madeni yağ, 'white spirit' (boya sanayiinde kullanılan, yağı incelten petrol ürünü), sentetik tiner, baz yağı ve solventi karıştırarak 10 numara yağa dönüştürdüğü ve bunu da istasyonda kaçak akaryakıt olarak sattığı belirlendi. Şebekeyi 8 ay boyunca adım adım izleyen ekipler, avukat M.S.’ye ait istasyonun E.B.’nin üzerine kayıtlı olduğunu saptadı. Şüpheliler arasında 1 kimyagerin de bulunduğu belirlendi.

GÜNDE 10 BİN TL'LİK KAZANÇ

Bu yöntemle günde 10 bin TL’lik kazanç sağladıkları belirlenen şebekenin polise yakalanmamak için telefonda şifreli konuşmalar yaptıkları öğrenildi. Gerekli çalışmayı tamamlayan polis, Ankara, Şanlıurfa, Çanakkale, İzmir, Kocaeli, Adana, Niğde, Van ve Konya’da eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi. Lalahan’da bulunan istasyonda yapılan aramalarda 175 bin 377 litre karışımlı akaryakıt, 31 bin 11 litre madeni yağ, 11 bin 425 litre white spirit, 8 bin 800 litre sentetik tiner, 7 bin 326 litre baz yağı ele geçirildi. 

Gözaltına alınan şüphelilerden 22’si, Emniyet'teki sorgularının ardından Adliye'ye sevk edilirken, 2 kişi de serbest bırakıldı.