Erzurum'da uzun yıllar judo sporuna hizmet veren 38 yaşındaki Tülay Aydın Şahin, birçok kez Türkiye, Üniversiteler, bölge ve il şampiyonluğu kazandı. Yardımseverliği ile camiada 'Altın kalpli kız' olarak tanınan ve 1997'de Atatürk Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'ndan mezun olan Şahin, Konya'da Milli Eğitim Müfettişi Mesut Şahin ile dünya evine girdi. Bu evlilikten ikisi kız biri erkek toplam 3 çocuğu olan Tülay Aydın Şahin, Konya Karatay İMKB Zübeyde Hanım Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nde Beden Eğitimi Öğretmeni olarak görev yaptı.

Sigara kullanmayan eşinin geçen yıl akciğerinde tümör tesbit edildiğini belirten Mesut Şahin, "Yapılan ameliyatın ardından eşimin kanser olduğunu öğrendik. Konya'daki hastanelerde uzun süre tedavi gördü, 12 Kasım'dan 16 Kasım'a kadar yoğun bakımda kaldı. Daha sonra hayata tutundu ve taburcu edildi. Tek hayali oğlumuz Boran'a sünnet düğünü yaptırmaktı. Ama 27 Kasım günü yaşamını yitirdi. Eşimin cenazesini doğup büyüdüğü memleketi Erzurum'da toprağa verdik. Tüm sevenleri ile birlikte son yolculuğuna uğurladık. Tülay, judoya aşık, spor camiasının gerçekten altın kalplisiydi. Sporculuğu bırakmış ama antrenör olarak yeni sporcular yetiştiriyordu. Bu amansız hastalık, judoyu ve judocuları öksüz bıraktı. Evimizin her yanı Tülay'ın aldığı madalya ve başarı belgeleriyle dolu. Onu çok özleyeceğim. Benimle birlikte eşimin son yolculuğuna tanıklık eden oğlum Boran'a annesini buraya bıraktığımızı ve onun buradan cennete gideceğini söyledim."

Erzurum'un Horasan ilçesindeki Merkez caminde kılınan cenaze namamazına İl Genel Meclisi Üyesi Reşat Yer, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, Milli judocuyu yetiştiren hocaları Yalman Karagülle, Dursun Düzgün, Atletizm İl Temsilcisi Zeyit Palabıyık, Eski Judo İl Temsilcisi Selami Karatay Atatürk Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğretim görevlileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Cenaze töreninde ayakta durmakta güçlük çeken Telekomspor Judo Antrenörü Yalman Karagülle, "Tülay ile uzun yıllar birlikte çalıştık. Pırıl pırıl bir insandı. Neşe doluydu. En kötü anında bile yüzünden gülücükler eksik olmazdı. En son ölecek insan Tülay'dı. Çok üzgünüz" diye konuştu.


Tİ(KS/AAA)(FOTOĞRAF)