Dallas dizisinin kötü adamı Jr Ewing rolüyle tüm dünyada ünlenen ve Dallas’ta bir hastanede kanser rahatsızlığına bağlı komplikasyonlar sonucu 81 yaşında ölen Larry Hagman’ın bir Bodrum aşığı olduğu ortaya çıktı. Hagman'ın 23 yıl önce 6 Ekim 1989’da tatil için geldiği Bodrum'da, ilçenin ilk turizm derneği başkanı Rüştü Gür'ün işlettiği Seçkin Konaklar Otel'de kaldığı ve yat ile mavi yolculuğa çıktığı, ardından 3-4 kez tatil için sessiz sedasız Bodrum'a gelip gittiği belirtildi.

Dünyanın En Güzel Koyları Birliği Başkanı Galip Gür, Seçkin Konaklar Otel'in o tarihlerdeki işletmecisi babası Rüştü Gür, annesi Rüçhan Gür ve kendisiyle otelin lobisinde hatıra fotoğrafı çektiren Hagman'ın tatilden çok memnun kaldığı ve sık sık babasını aradığını söyledi. 50 yaşındaki Galip Gür şunları anlattı:

"O zamanlar 27 yaşındaydım. Televizyonlarda hayranlıkla izlediğimiz dizinin kahramanı otelimize gelince çok sevinmiştik. Dizide canlandırdığı karakter ile ilgisi yoktu. Çok cana yakın ve samimiydi. Kendisini tanıyanlarla bol bol fotoğraf çektirmişti. Kendisine hediye edilen denizci şapkasını ise hiç çıkarmamıştı. Hagman'ın bir süredir kanser tedavisi gördüğünü biliyorduk. Birkaç yılda bir telefonla konuşur haberleşirdik. Önümüzdeki yıl Bodrum'a gelip mavi yolculuğa çıkmak istediğini, bu nedenle güzel bir yat kiralamamızı istedi. Tedavisinin iyi gittiğini tahmin ediyorduk, 'olur' demiştik. Ölümüne ailece çok üzüldük."



YA(AÖ/COŞ)