Müzik eleştirmenlerinin 'Yaşayan en büyük gitarist' olarak nitelendirilen Jos Feliciano, Bodrum'da konser verdi. Grammy Ödülü'nü 8 kez kazanan ve 'En iyi caz ve rock gitaristi' unvanlı Feliciano'nun Bodrum Antik Tiyatro'daki konseri, Bodrum Belediye Başkan Vekili Dursun Göktepe'inin de aralarında bulunduğu yaklaşık 500 kişi izledi. 2 bin 500 kişilik mekanda, saat 21.30'da başlaması gereken konserin yarım saat gecikmesi izleyicilerin tepkisini çekti.

Daha sonra 5 kişilik bir orkestra ile sahneye gelen Feliciano, sevilen şarkılarının seslendirdi. 1.5 saat aralıksız sahnede kalan 67 yaşındaki ünlü gitarist, soft rock, Latin pop, bolero ve akustik tarzıyla söylediği şarkıları ve performansı ile izleyenleri hayran bıraktı. Feliciano'nun seslendirdiği parçalardan 'Rain', 'The Gypsy', 'Salsa Negra', 'California Dreaming' ve 'Como Tu Quieres'ye bazı izleyiciler bulundukları yerden eşlik etti.

Konserinin sonunda Bodrum'da bulunmaktan mutlu olduğunu ifade eden Feliciano, "Doğrusu nasıl söyleyebileceğimi bilmiyorum. Ramazan ayında olduğunuz için hepiniz adına mutluyum. Sizlerin de mutlu olduğunuza eminim. Bazılarınız tatilde de oruç tutuyor. Bolca dua edin. Tüm duacılara ihtiyacımız var. İnsanlar özellikle bugünlerde barış diyor. Allah'a tutkuyla dua etmeliyiz. Allah bağışlayıcıdır. Suriye'nin insanları için dua edelim. Şu an kötü durumdalar. Amerika için de dua edelim çünkü Amerika iyi yolda değil. Belki kötü de değiller ama problemlerimiz var. Bizler de kusursuz değiliz ama, ülkemizin insanlara yardım etmesini her zaman seviyoruz. Türkiye de bize benziyor. Diğer insanlara yardım ediyor. Siz büyük bir ülkesiniz, büyük bir kalbe sahipsiniz" dedi.

Feliciano konserin ardından ABD'ye dönmek üzere ilçeden ayrıldı.



NK(AÖ/SS)