Üniversite sınavları ve özellikle de Kamu Personel Seçme Sınavı'nda (KPSS), yerlerine sınava girdikleri örgüt sempatizanlarının, devletin çeşitli birimlerine girmesini sağlayan şebekeye yönelik İzmir emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri çalışma başlattı. Ekiplerin bir yıl süren takibinin ardından, şebeke elemanları, KPSS yapıldığı gün düzenlenen operasyonla yakalandı. İzmir, Diyarbakır, Batman, Hakkari, Gaziantep, Mardin, İstanbul ve Ankara illerindeki oerasyonda, aralarında iki öğretmen ve iki de öğretim görevlisinin olduğu toplam 40 kişi yakalandı. İzmir'e getirilmeye başlanan zanlıların da sorgularının başladığı belirtildi.

3 MİLYON TL BULUNDU

Joker adı verilen şebeke elemanlarının, yerlerine sınava girdikleri örgüt sempatizanlarının devletin bakanlıklar dahil önemli birimlerine girmelerinin sağladıkları belirlendi. Şebekenin ayrıca, başarılı olmalarını sağladıkları bu kişileri, örgütünün sokak eylemlerinde de kullandığı ileri sürüldü. Şebekenin KCK üyesi de olan Diyarbakırlı liderinin banka kayıtlarından, şebekenin bu yöntemle milyonlarca TL'lik kazanç elde ettiği ortaya çıktı. Şebeke liderinin banka hesap hareketlerinde 3 milyon TL olduğu öne sürüldü. Bu paranın önemli bir bölümünün terör örgüt adına kullanıldığı, geri kalınının ise şebeke elemanlarınca paylaşıldığı iddia edildi.

ARAŞTIRMALAR DEVAM EDİYOR

Bu arada, gözaltındaki şüphelilerin ifadeleri ve elde edilecek yeni bilgiler doğrultusunda operasyonu yönlendirecek olan polisin, bu yöntemle meslek edinen kişileri belirlemeye çalıştığı, bu kişiler hakkında da işlem yapılacağı bildirildi.



TY(AÖ/SS)