THK Antalya Şubesi ve Corendon Havayolları işbirliği ile düzenlenen 'Jet Model Uçak Festivali' renkli görüntülere ev sahipliği yaptı. İsviçre'den 6, yurt içinden de 20 jet uçak pilotunun yeraldığı gösterilerde jet uçaklarının 4/1 oranındaki jet motorlu uçaklar, hız sınırlarını zorladı. Saatteki hızları 140 kilometreye kadar çıkan model uçaklar, akrobatik hareketlerle festivali renklendirdi. Katılımcılar model uçaklarıyla adrenalin yüklü şovlara imza attı. Jet motorlu model uçak meraklıları, şovları meraklı gözlerle izledi. Etkinliği Corendon Havayolları Genel Müdürü Yıldıray Karaer ve THK Antalya Şube Başkanı Vasıf Yüceliş de izledi.

Jet model uçak festivalini bu yıl ilk kez organize ettiklerini belirten Corenden Havayolları Genel Müdürü Yıldıray Karaer, festivali geleneksel hale getireceklerini söyledi. İlki olmasına rağmen etkinliğe olan katılımın dikkat çekici olduğunu söyleyen Karaer, "Hız, akrobasi ve adrenalin bu festivalde bir araya geldi" dedi.

Festivalde İsviçre'den gelen pilotlar tribün motorlu uçaklarıyla nefes kesen 'Formasyon' uçuşu gerçekleştirdi. İki uçak ile gerçekleştirilen gösteri, 5 dakika sürdü. Pilotlar gökyüzünde uçaklarının arkasındaki duman yardımıyla kalp şekli çizildi.