İstanbul’da yaptığı ‘Caprice Gold Otel’ ve Maldivler’de kurduğunu öne sürdüğü ‘İslami Ada’da devremülk vaadiyle 349 kişiyi dolandırmaktan yargılanan ‘Jet Fadıl’ lakaplı Fadıl Akgündüz’ün dünkü duruşmasında mağdurlar siyasilerin kendilerine sahip çıkmamasına isyan etti.

Akgündüz, 2000’lerin başında yerli otomobil yapacağı vaadiyle kurduğu ‘JetPa Holding’in hisselerini satarak yüzlerce kişinin parasını kaybedince gündeme gelmiş ama 2003’te 15 ay hapis yatıp paçayı kurtarmıştı. Sonrasında adı ‘Jet Fadıl’a çıkan Akgündüz daha sonra da çeşitli müteahhitlik projelerinde çok sayıda kişiyi mağdur etmişti

‘Jet Fadıl’ bu siciline rağmen 2013-2014’te cübbe giyerek İsmailağa Cemaati’yle birlikte Bayrampaşa’da inşa ettiği ‘Caprice Gold’ tanıtımının ardından milyonlarca lira daha toplamayı başarmıştı. ‘Caprice Gold’un inşaatı hala bitmezken projeye eklenen ‘Maldivler’deki İslami Ada’nın ise tam yeri bilinmiyor.

‘Jet Fadıl’, 2010’da İsmailağa Cemaati’nin ‘Mahmut Hoca’ olarak bilinen lideri Mahmut Ustaosmanoğlu’yla birlikte ‘İslam Alimleri’ toplantısının protokol koltuğunda.

İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki 10’ncu celseye, tutuksuz sanıklar Akgündüz, yeğeni Mehmet Salih Obut, çok sayıda mağdur ve avukatları katıldı. İddianamede Akgündüz ve diğer beş sanığa ayrı ayrı 698 yıldan 2 bin 443 yıla kadar hapis cezası isteniyor.  Akgündüz, 22 Aralık 2015’de tutuklanmış, 28 Mart’ta tahliye edilmişti.

Mahkeme konuyu bilirkişi incelemesine göndererek davayı erteledi.

Adliye önünde isyan

Duruşma sonrası mağdurlar yargılamanın gecikmesine,  “Ölünce gelir adalet” diye bağırarak tepki gösterdi.

‘Caprice Gold’ mağdurları, mahkemenin ardından adliye önünde toplanarak basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

‘Jet Fadıl’ mağdurlarından biri.

Capris Yatırımcıları Derneği yönetim kurulu üyesi Ali Galip Oflazer, “Mahkemenin gidişatına göre değişen hiçbir şey yok. Ama biz yine de Türk adaletine güveniyoruz.  Biz hükümetimizden de bu olaya el atmasını istiyoruz. Bilgileri var. Fakat herhangi bir gelişme yok. İnsanın aklına değişik şeyler geliyor” dedi.

Diğer bazı mağdurların mahkeme önünde söyledikleri de şunlar:

Mehmet Ayhan: “Fadıl bey burayı bize kira garantili verdi. Daha sonra da bitmemiş inşaattan kira verilmez dendi. İnsanlarda onun islam duygusuna inanarak sömürüldü.” 

Galip Metehanoğlu: “Devlet var diye biz buraya paramızı yatırdık. ‘Tapu vereceğiz’ dediler. Belediye başkanları ‘Biz burdayız’ dediler. O günün siyasetçileri bize, ‘Burası dünyanın en büyük 7 yıldızlı oteli olacak’ sözünü verdi. Devletin bu olaya acil el atması istiyoruz.”

Melek Topaç: “Başbakandan yardım istiyoruz. Hakimden artık hiçbir şey gelmiyor. bize yardım etmiyorlar. Dini kullanarak bizi kullandılar.”

Hulusi Mert: “Ben de Cumhurbaşkanıma sesleniyorum. Kendisine beş vakit dua ediyorum. Ama ben de ondan Allah rızası için bu davayla ilgilenmesini istiyorum.”

Yakup Terzi: “Fadıl Akgündüz bizi soydu soğana çevirdi. 4-5 senedir bizim hakkımızı yiyor. Devletimiz nerede, ben anlamıyorum.”