Gediz Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Gediz Belediye Başkanı AK Parti'li Mehmed Ali Saraoğlu ile daire müdürleri, ilçeye bağlı Murat Dağı'ndaki Sarıçecik Yaylası Göl Yeri ile Tahtaoluk mevkiilerine gidip burada kurulması planlanan kayak merkezi için etüt çalışması yaptı. Söz konusu bölgeye yaz aylarında, kar kalınlığını ölçmek için dikilen ölçüm çubukları kontrol edildi. Çalışmalar hakkında bilgi veren Kaymakam İsmail Çorumluoğlu, 2 bin 312 metre yüksekliğe sahip Murat Dağı'nın kuzey bölgesinde kayak için ideal olan toz kar kalitesine yakın kar bulunduğunu belirtti. Kaymakam Çorumluoğlu, 1.5- 2 metre yüksekliğindeki ölçüm çubuklarının tamamen karla örtüldüğünü, yağış verilerinin beklenen ölçülerde olup olmadığının tam tespiti için gelecek yıl da ölçümlerin devam edeceğini kaydetti.

JEOTERMAL VE KAYAK MERKEZİ BULUŞACAK

Kaymakam İsmail Çorumluoğlu, "Buradaki sıcak su ile kayak merkezini aynı yerde buluşturmayı hedefliyoruz. Çünkü bizim yaptığımız araştırmalara göre, gerek Türkiye'de, gerekse dünyada bu yükseklikte jeotermal ile karın olduğu bir ortam yok. Projeyi kısa sürede hayata geçirmek istiyoruz. 1450 metrede bulunan Murat Dağı Kaplıca Merkezi'nin aşağısında, Safranbolu türünde Eskigediz Evleri yaparak Gediz'i bir turizm yeri haline getirmek istiyoruz. Ayrıca Aizonai Antik Kenti'nin ilçemize yakın olması bu turzim yerini daha da zenginleştirecek. Çünkü kayak, jeotermal ve tarih turizminin aynı alanda olması bize çok büyük bir avantaj sağlıyor. Zafer Havaalanı'nın 2013 yılı içerisinde açılacak olması burada yapılacak tesisi daha da önemli hale getirecektir" dedi.

BAŞKAN YATIRIMCILARI DAVET ETTİ

Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, önemli turizm çalışmaları yapılan Murat Dağı'nı hak ettiği yere ulaştırmak için kamu ve özel sektör olarak işbirliği yapılması gerektiğini dile getirdi. Başkan Saraoğlu, "1450 metrede termal sıcak su imkanları ve kayağa elverişli bir merkez. Burası endemik bitki türleri ve yayla özellikleri bakımından önemli bir yer. Özel sektör yatırımcılarını dünyada ender bulunan böyle bir bölgeye yatırım yapmaya davet ediyorum" diye konuştu.