Basmane Semt Merkezi’nde simitli, peynirli, çaylı sabah kahvaltısı yapan Japon Soroptimistler, buradaki kursiyerlerin yaptığı el işi göz nuru sergiyi gezdi bol bol alışveriş yaptı. Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan’ın da katıldığı etkinlikte, semt merkezinde kursiyerlerin kendi yaptıkları Türk motifleri bulunan Osmanlı dönemi giysileri mini defileyle sunuldu. Defileyi izlerken büyülenen Japon konuklar içinde mankenliğe soyunan, podyuma çıkan da oldu.

MİMARİYE HAYRAN KALDILAR

Japon konuklar daha sonra Basmane semtinde düzenlenen kültür turuna katıldı, ünlü Dönertaş sebilindeki taşı çevirerek dilek tuttu. Gezdikleri eski Türk evlerinin mimarisine hayran kalan Japon kadınlar, bol bol fotoğraf çekti. Alsancak’daki Mask Müzesi’ni de gezen Japon konuklar, akşam saatlerinde faytonlarla İzmir turu attı.

Japon Soroptimistleri ağırlayan Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan "Türkiye’nin ve İzmirimizin tanıtımına, ekonomisine, dostluğuna ve barışa katkı sağlayacak kardeş kulüp soroptimistleri bu projelerinden ötürü kutluyorum" dedi.

Türkiye Soroptimist Kulüpleri Federasyonu Başkan Yardımcısı Mine Kavala da, etkinliğe verdiği destek nedeniyle Başkan Tartan’a teşekkür etti.



MO(AÖ/COŞ)