İç savaşın yaşandığı Suriye'nin Halep kentinde öldürülen 45 yaşındaki Japon gazeteci Mika Yamamoto'nun cenazesini teslim almak için eşi Kazutaka Sato, Kilis'e geldi. Çok sayıda Japon gazeteci de Kilis'e akın etti.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'a bağlı askerler ve rejim karşıtlarının çatışmalarına sahne olan Halep'teki gelişmeleri takip ederken öldürülen 'Cesur Yürek' lakaplı kadın gazeteci Mika Yamamoto'nun cenazesi, Adana Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsinin ardından Kilis'e gönderilirken, eşini kaybetmenin acısını yaşayan Kazutaka Sato, Kilis'teki Mer-Tur Otel'de bekleyişini sürdürdü. Çok sayıda Japon gazeteci de Kilis'e gelip, haber peşindeyken öldürülen Yamamoto'nun acılı eşinden bilgi almaya ve duygularını öğrenmeye çalıştı.

Otelin önünde kısa bir açıklama yapan Kazutaka Sato, "Cenazeyi yarın Gaziantep'ten İstanbul'a götüreceğiz. İstanbul'da bir gece daha kaldıktan sonra ise Japonya'ya gideceğiz" dedi.

Suriye'de insanların bombalar altında yaşamını sürdürmeye çalıştığını ve bunun çok kötü bir durum söyleyen Sato, eşinin ölümüyle ilgili olarak da, "Ayakta durmaya çalışıyorum" diye konuştu.