Hacılar Belediye Başkanı Memduh Bağrıaçık, geçen hafta içinde seminer için Kıbrıs'a gitti. Bağrıacık, seminer sırasında aldığı duyum üzerine bazı kişilerden şüphelendiğini belirterek, Hacılar Jandarma'yı arayarak, evinde uyuşturucu olabileceği ihbarında bulundu. 2 günden bu yana evde arama yapan jandarma, dün gece Bağrıacık'ın evinde esrar ele geçirdi. Bu sırada evine dönen Bağrıacık, kendisine komplo yapıldığını ve uyuşturucu ile kendisinin alakası olmadığını öne sürdü. Yapılan araştırma sonucu, 10 gram olduğu belirlenen esrarı, bir süre önce eve ziyarete gelen Hacılarlı komşu kadınların koyduğu öğrenildi. Jandarma çok yönlü soruşturma başlattı.

Hacılar Belediye Başkanı MHP'li Memduh Bodur, 2010 yılı Mart ayında Kırıkkale merkezde sokak ortasında kurşun yağmuruna tutularak öldürülmüştü. Belediye Meclisi'nce başkanlığa seçilen Erdal Erdoğan ise Başkan Bodur'u öldürmeyi azmettirmek suçundan 17 yıl ceza alıp, Ankara'nın Sincan İlçesi'ndeki cezaevine konuldu. Erdoğan'dan boşalan başkanlık koltuğuna, belediye meclisinin 9 oyundan 6'sını alan Memduh Bağrıaçık getirildi.

Beldede Memduh Bodur'u azmettirmek suçundan cezaevinde bulunan eski başkan Erdal Erdoğan'ın tarafları ile Hacılar'daki bir grup arasında bir haftadan bu yana kavgaların çıktığı belirtildi. Olaya Jandarma el koydu. Kavgaya karışanları Mobese kameralarından tespit eden jandarmanın bazı kişileri gözaltına aldığı öne sürüldü.



EG(AY/İD)