Olay, dün saat 11.00 sıralarında Kemer Beldesi Ören Köyü, Yuva Deresi Mahallesi’nde meydana geldi. Evli ve 3 çocuk babası Ali A., av tüfeğiyle etrafa rastgele ateş açmaya başladı. Bunun üzerine yakınları jandarmaya haber verdi. Olay yerine gelen ekipler, Ali A.'yı silahını bırakması ve kendileriyle birlikte hastaneye gelmesi konusunda ikna etmeye çalıştı. Çağrılara uymayan Ali A., tüfekle jandarmaya ateş etti. Açılan ateş üzerine siper alan ekipler destek istedi. Ali A., bir süre sonra evden çıkarak ormanlık alanda saklanırken, ekipler bölgeyi çembere aldı. Ormanlık bir bölgede olan köye giriş ve çıkışlar ise yasaklandı.

Köye gelen Muğla Jandarma Komutanı Kurmay Albay Fevzi Kurşun'un yönetimindeki komando timi, Ali A.'yı yakalamak için operasyon başlattı. Hazırlanan plan gereği bir grup asker, Ali A.'nın evine girerek beklemeye başladı. Bir süre sonra da tüm jandarma araçları köyden ayrıldı. Araçların köyden ayrılması üzerine yeniden eve dönen Ali A., saat 23.00'da burada bekleyen ekipler tarafından etkisiz hale getirilerek yakalandı. Ali A.'nın evinde yapılan aramada 2 av tüfeği ve bu tüfeklere ait çok sayıda fişek ele geçirildi.

Yoğun güvenlik önlemi altında Fethiye Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen Ali A., gözaltına alındı. Ali A.'nın 2 katlı bir evin birinci katında yalnız yaşadığı, evin ikinci katında ise oğlunun oturduğu belirtildi.


A.: Arıcı