Seminer, Jandarma Bölge ve İl Alay Komutanlıklarının bulunduğu Tuğgeneral Temel Cingöz Kışlası Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Toplumun her kesiminden, her kültür ve eğitim seviyesinden kadınların şiddete maruz kaldığını belirleyen İl Jandarma Komutanlığı, askeri personelin bilinçlendirilmesi amacıyla eğitim seminerleri düzenledi. Geçtiğimiz ay ilki yapılan seminerler zincirinin ikincisi de gerçekleştirildi. Rütbeli personelin yanı sıra vatani görevini yapan erbaş ve erlerden oluşan 130 jandarmanın katıldığı seminerde, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nden uzmanlar eğitim verdi.

ANNELERİ ÖRNEK VERDİ

Eğitim Seminerinin açılış konuşmasını yapan Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hamza Celepoğlu şiddetin zayıf insanların kullandığı silah olduğunu dile getirerek, "Annemize, kız kardeşimize nasıl kıymet veriyorsak, eşimize de öyle kıymet vermemiz gerekir. Eşimiz, yeri geldiğinde annemiz, yeri geldiğinde kız kardeşimizdir. Onların nasıl muamele görmesini istiyorsak, eşlerimize de öyle sahip çıkmamız ve davranmamız gerektiğini unutmamalıyız" diye konuştu.

Aile içi sorunların çözülmesinde en önemli rolün iletişime düştüğünü ifade ederek, "İletişimin sorun çözmedeki önemi" konusunu işleyen Sosyal Hizmetler Uzmanı Ayşe Küpeli, şiddetin temelinde diyalog eksikliğinin yattığını vurguladı. "Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği" konusunda personeli bilgilendiren Jandarma Çocuk ve Kadın Kısım Amiri J. Bçvş. Öner Orhan ise cinsiyet ayrımının önüne geçilmesi gerektiğini kaydetti. "Töre ve namus cinayetlerinin önlenmesi"nin de aile içi şiddetin önüne geçeceğinin vurgulandığı seminere, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Albay Murat Koç ev sahipliği yaptı. Adana Valiliği ile ortak yürütülen eğitim çalışmaları aralıksız devam edecek.



FK (OA/AK)