Ümraniye, Çekmeköy’de lüks villalarda meydana gelen hırsızlık olaylarını aydınlatmak için soruşturma açıldı. İl jandarma Alay komutanlığına bağlı olarak kurulan 2 astsubay ve 2 uzman çavuştan oluşan tim, zanlıları yakalamak için harekete geçti. Takip ettikleri suçluları yakalamadan peşlerini bırakmadıkları için adları "Kene Timi"ne çıkan jandarma timi,  21 Şubat 2012'de D.İ.’ye ait villada meydana gelen hırsızlık olayının ardından iki otomobilin çalındığı ihbarı üzerine ekip harekete geçti. 27 Şubat 2012'de çalınan otomobillerin biri Kurtköy'deki  Uydukent civarında hareket halindeyken tespit edildi. Jandarma ekipleri ile başlayan kovalamaca sonucu zanlılar, otomobili terk ederek kaçtı. Zanlıların otomobili terk ettiği yerde yapılan aramada villadan çalınan diğer otomobil de bulundu.


Jandarma yaptığı incelemede hırsızlık çetesinin E.M., liderliğinde 6 kişiden oluştuğunu tespit etti. Yaklaşık 2 aylık takibin ardından kiralık lüks bir otomobilin içinde hırsızlığa gittikleri tespit edilen E.M., ile yanındaki S.Ş., gözaltına alındı. Üzerlerinde sahte kimlik çıkan E.M., ile S.Ş.'nin ifadeleri doğrultusunda 4 Mart 2012'de iki farklı adrese yapılan baskınlarda 4 kişi daha yakalandı. Operasyonda uyuşturucu madde ve çalıntı elektronik eşyalar ile hırsızlıkta kullanılan malzemeler ele geçirildi.


Jandarma karakolunda sorgulanan zanlıların, çok sayıda villaya girerek hırsızlık yaptıkları ortaya çıktı. Zanlıların hırsızlıklar sırasında dikkat çekmemek için lüks otomobiller kiraladıkları ya da çalıntı lüks otomobilleri kullandıkları öğrenildi. İşlemlerinin tamamlanmasının ardından mahkemeye sevk edilen zanlılardan çete lideri E.M., ile yardımcısı S.Ş., tutuklanırken diğer 4 zanlı tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.