Eylül ayında başlayıp, kasım sonuna kadar devam eden hasat sezonunda küçük yaşlarına rağmen nasırlaşmaya yüz tutmuş elleriyle pamuk toplayan çocukları okula kazandırmak için çalışma yürüten jandarma ekipleri, ailelere çocuklarını okula göndermemenin suç olduğunu hatırlattı. Tarım işçisi aileleri, çocuklarını okula göndermeleri için ikna etmeye çalışıp, bu konudaki cezai yaptırımları da anlatan jandarma ekiplerinin çocuklara şefkat dolu yaklaşımı dikkati çekti.

Birçok anne ve baba "Çocuklarımızı okutmak istiyoruz ancak hasat bitmeden buradan ayrılamayız. Çünkü başka geçim kaynağımız yok. Yazın çalışmasak, kışın aç kalırız" deseler de jandarmayı ikna edemedi.

Çoğunluğu Şanlıurfa, Gaziantep ve Mardin'den gelen tarım işçilerini çadırlarında da ziyaret eden jandarma ekipleri, ikna ettikleri ailelere, çocuklarını okula kayıt yaptırma işlemlerinde de yardımcı oldu

4 ÇOCUK ÇALIŞIYOR, 11 KİŞİYE BAKIYOR

Jandarmaların ikna etmeye çalıştığı ailelerden biri de küçük Aleyna'nın ailesi oldu. Memleketi Urfa'nın Siverek ilçesinden 3 yıl önce gelip Kadıköy mahallesine yerleşen aile, çadırlarında sefalet içinde yaşıyor. Okul çağı gelmiş Aleyna'nın elleri kalem değil, pamuk tutuyor. Baba Tahir Çubuklu, geçirdiği kaza nedeniyle engelli kaldığı için çalışamıyor. 11 kişilik ailenin 9 çocuğundan 4'ü tarlada çalışarak kazandıkları parayla tüm aileye bakıyor.

Tahir Çubuklu, 4 çocuğunun çalışmasıyla ellerine günlük 120 lira geçtiğini, 11 kişilik ailenin bu parayla geçindiğini belirtti.

Tahir Çubuklu, "Çocuklar çalışmazsa, aç kalırız" diyerek, içinde bulunduğu çaresizliği dile getirirken, her ay maddi destek sağlandığı takdirde çocuklarını okutabileceğini söyledi.