Geçen 14 Temmuz'da, Ceylanpınar'da bulunan TİGEM arazisi içerisinde bir çocuk cesedi bulundu. İnceleme başlatan jandarma, iple boğularak öldürülen çocuğun 12 yaşındaki çoban İbrahim Boğa olduğunu belirledi.

Cinayetin çözülmesi için İl Jandarma Komutanı Albay Emin Dursun'un talimatı ile özel bir ekip kuruldu. Ölen çocuğun yakınlarının ifadesine başvuran jandarma, olay yerinde defalarca inceleme yaptı. Yapılan araştırmada, cinayete kurban giden çocuğun son olarak birlikte görüldüğü 8 kişi saptandı ve bu kişilerin ifadesi alındı. Küçük çocuğun otopsisinde, tırnaklarının arasında bulunan kıl ve deri ile boğulduğu ipte DNA'ya ulaşan jandarma, ifadesine başvurulan şüphelilerden aldığı örnekleri karşılaştırmak üzere Kriminal Daire Başkanlığı'na gönderdi.

DNA'LAR UYUŞTU, 3 KİŞİ TUTUKLANDI

Kriminal inceleme sonunda küçük çocuğun boğulduğu ip ile tırnaklarının arasında bulunan kıl ve derideki DNA'lar, ifadesi alınan 8 şüpheliden 3'ü ile uyuştu. Bu raporun ardından jandarma, DNA eşleşmesi sağlanan birbirine akraba 23 yaşındaki İbrahim T., 17 yaşındaki İsa T. ve 14 yaşındaki Çekan T.'yi gözaltına aldı. İlçe Jandarma Komutanlığı'nda sorgulanan 3 şüpheli, cinayeti itiraf etti ve arazide karşılaştıkları çobanı iple boğarak öldürdüklerini söyledi.

AİLELERİ ARASINDA HUSUMET VARMIŞ

Şüpheliler, cinayet işleme sebeplerini ise kendi aileleri ile öldürülen çocuğun ailesi arasında geçmişten bu yana devam eden husumete bağladı. İfadelerinin alınmasının ardından adliyeye sevk edilen 3 şüpheli, 'Kasten adam öldürme' suçundan tutuklandı.



DHA(HK/COŞ)