Manisa İl Jandarma Komutanlığı tarafından özel olarak kurulan 4 ekip, merkeze bağlı Hamzabeyli Beldesi’ndeki Fidanlık Sokak’taki evlerinde geçen pazar günü saat 06.00 sıralarında boğazları kesilerek öldürülen 41 yaşındaki Sibel ve 44 yaşındaki Sabri Akkoç cinayetini aydınlatmak için çalışmasını sürdürüyor. Cinayetin üzerindeki sır perdesi henüz aralanamazken, Akkoç çiftinin yakın çevresini mercek altına alan ekipler, çok sayıda kişinin ifadesine başvurdu, ancak bir sonuç elde edemedi.

Belde içinde bulunan MOBESE kameralarının büyük çoğunluğunun bozuk olduğu, çalışanların ise görüntülerinin kötü olduğu ortaya çıktı.

Öte yandan jandarma, belde giriş ve çıkışındakilerle çevredeki karayolarında bulunan MOBESE kamerası kayıtlarına incelenmek üzere el koydu.

AYAK İZİ VE SAÇ TELİ İNCELENİYOR

Evdeki farklı ayak izleri ve penceredeki saç teli kriminal laboratuarına gönderilirken, çiftin detaylı otopsi raporlarının henüz jandarmaya ulaşmadığı öğrenildi. Akkoç çiftinin komşularının, ifadelerinde olay günü ses duymadıklarını ve kaçan herhangi birini görmediklerini söyledikleri belirtildi. Cinayeti çifti yakından tanıyan ya da beldede yaşayan bir kişinin işlemiş olabileceği ihtimalinin yüksek olduğu ileri sürüldü. Bu arada, yakındaki bir cami avlusunda kan izi bulunduğu ihbarı üzerine harekete geçen ekiplerin yaptığı incelemede, kan izinin eski ve bir hayvana ait olduğu tespit edildi.

EĞLENCEYİ SEVİYORMUŞ

Beldede manavı bulunan ve çiftçilik yapan Sabri Akkoç’un eğlenceyi seven bir yapısı olduğu, haftanın bazı günlerinde eğlence mekanlarına gittiği belirtildi. Komşularıyla yakın ilişki kuran Sibel Akkoç’un da malvarlıkları hakkında konuşmayı sevdiği öğrenildi. Çiftin evine yaklaşık 15 gün önce aynı pencereden hırsız girmesini de göz önünde bulunduran jandarma, evden herhangi bir eşya ya da paranın çalınmadığını saptadı. Ayrıca, jandarma yetkilileri, cinayetle ilgili bilgisi olanların 'ALO 156' jandarma ihbar hattına bildirebileceklerini ve bu kişilerin kimlik bilgilerinin gizli tutulacağını ifade etti.