JAMMER KULLANDI


Şebeke liderinin, polisin takibine engel olmak için 3 jammer aldığı öğrenildi. Evinde ve çalıştıkları yerlerde jammer kullanan Cihan D., otomobiliyle bir yere giderken bile jammerleri aracına koydurdu. Nereye gittiği belli olmasın, konuşması dinlenmesin diye bu sistemi kullanan şebeke liderini, mali polis, jammere rağmen adım adım izledi.


ARA OPERASYONLARLA 1 MİLYON TL ELE GEÇİRİLDİ


Bastıkları sahte paraları toplu olarak başka şebekelere yüzde 8 komisyon alarak satan şebeke 13 ayda piyasaya sürülmek üzere 1 milyon TL’den fazla para bastı. Paraları toplu olarak satan şebekenin satış yaptığı zanlılar polis tarafından ara operasyonlarla yakalandı. Yapılan ara operasyonlarda yaklaşık 1 milyon TL para ele geçirildi.


YAKALANACAĞINI ANLAYINCA SAVCIYA GİTTİ


Şebeke lideri olduğu önü sürülen 11 kez kalpazanlıktan yakalanmış olan Cihan D. bir süre önce polis tarafından takip edildiğini fark etti. Bunun üzerine, plan yapan şebeke lideri savcılığa giderek Mali Şube hakkında suç duyurusunda bulundu. Ve Mali Şube Müdürlüğü tarafından akrabalarının yaptığı işlerden ötürü haksız yere takip edildiğini iddia etti.


12 İLÇEDE BASKIN DÜZENLENDİ


Mali polisin yaptığı çalışmalar neticesinde şebekenin para basımı gerçekleştirdiği belirlenince, polis dün 12 ayrı adrese baskın düzenledi. Yapılan baskınlarda şebeke lideri Cihan D.’nin de aralarında bulunduğu 22 kişi gözaltına alınırken, piyasaya sürülmek için hazırlanan 10 bin TL sahte para ile sahte para basımında kullanılan malzemeler ele geçirildi.


BÜYÜK HEDEF KURBAN BAYRAMIYDI


Polisin incelememelerinde şebekenin 200 bin TL basıp sattıktan sonra bir süre dinlendiği daha sonra tekrar faal hale gelerek sahte para bastığı tespit edildi. Ancak şebekenin asıl hedefinin Kurban Bayramı olduğu ve Kurban Bayramı için büyük miktarda sahte para basma hazırlığının yapıldığı iddia edildi.


ALTERNATİF CUMA İMAMINA DA SAHTE PARA VERMİŞLER


Öte yandan BDP'nin kurdurduğu çadırlarda, 'alternatif cuma namazları' kıldıran Cindi Beyhan’ın üzerinden çıkan sahte 70 bin TL'yi şebekeden aldığı öne sürüldü. Beydan, geçtiğimiz yıl Bolu'da sahte paralarla yakalanınca tutuklanmıştı.