Olay, Sultantepe Mahallesi, Selmani Park caddesi 17/E numaradaki Uğur döviz bürosunda gerçekleşti. İddialara göre olay şöyle gerçekleşti:

3 kişi geçen Çarşamba günü olay yerinde keşif yaptı. Şüpheliler geçen Perşembe akşamı da soygunda kullanacakları Jammer (frekans karıştırıcı), oksijen tüpü ve diğer malzemeleri döviz bürosunun arkasındaki Şeyh Cami Sokak'taki bir barakaya sakladı. Gece saat 03.00 sıralarında harekete geçen 3 şüpheliden biri barakanın olduğu yerde gözcülük yaptı.


JAMMERLA ALARMI VE KAMERAYI ENGELLEDİLER


Diğer iki kişide döviz bürosunun olduğu kata indi. İki şüpheli önce pasajın içindeki güvenlik kameralarını ve alarmı jammerla devre dışı bıraktı. Daha sonra işe koyulan şüpheliler döviz bürosu zannettikleri elektrik dükkanının duvarını oksijen kaynağıyla delmeye çalıştı. Ancak yanlış adrese girdiklerini fark eden şüpheliler elektrik dükkanın yanındaki fotoğrafçıya duvarı kırarak girdi. Bu kez fotoğrafçının duvarında delik açan ak şüpheliler döviz bürosuna girmeyi başardı. Zanlılar oksijen tüpüyle kasayı delmeye başladı.


BİR KİŞİ YAKALANDI


Ancak gelen seslerden şüphelenen yan binadaki bir kişi, polise haber verdi. Kısa sürede polis ekipleri olay yerine geldi. Şüpheliler yakalanacaklarını anlayınca hemen olay yerinden kaçtı. Polislerin bir kısmı pasajın kepenklerini kırarak içeri girerken bir kısmı da Şeyh Camii Sokak'a giderek şüphelileri kovaladı. İki kişi kaçmayı başarırken Y.B. polis tarafından kıskıvrak yakalandı. Olay Yeri İnceleme ekipleri olay yerine gelerek parmak izi ve delil topladı. Üsküdar İlçe Emniyet Müdürlüğü Önleyici Hizmetler Büro Amirliğine bağlı polis ekipleri Y.B.’yi gözaltına alarak Üsküdar Asayiş Büro Amirliği'ne teslim etti. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı.