Atatürk Caddesi üzerinde bulunan Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan bir grup öğrenci, üniversiteye giriş sınavlarını protesto amacıyla Ak Parti İl binasına kadar yürüyüş düzenledi. Eylemcilerin güzergahı, James Bond filmlerinin çekim alanı olarak hazırlanan Kasım Gülek Köprüsü'nden de geçmek zorunda kaldı. Ellerinde flamalar, üzerinde AKP yazan sarı balonlarla slogan atarak, Kasım Gülek Köprüsü'ne gelen göstericiler, caddeyi trafiğe kapatan bariyerlerle karşılaştı. Eylemcileri karşılarında gören set görevlileri ve güvenlik elemanları, alarma geçti. Bariyerleri aşmaya çalışan eylemciler ile onları görüntülemeye çalışan gazetecileri durdurmak isteyen özel güvenlik elemanları arasında arbede yaşandı.

Kısa süreli itiş-kakışı fark eden Güvenlik Şube polisleri devreye girdi. Gazetecilerin üzerine yürüyen güvenlik elemanlarını uzaklaştıran polis, eylemciler için koridor açılmasını sağladı. Ardından da Çevik Kuvvet'in nezaretinde film çekimlerinin yapıldığı bölgeden geçişi sağladı.

YGS'nin kaldırılmasını isteyen grup, Ak Parti önüne geldi. Grup adına Gözde Yula basın açıklamasını okudu. Açıklamanın ardından da öğrenciler ellerindeki balonları patlatıp, yanlarında getirdikleri tabut şeklindeki kartonu binanın önüne bıraktı. Grup dağılmaya hazırlanırken bir kaç dakika önce basın açıklamasını okuyan Gözde Yula harekete geçip, "Çevreyi kirlettiğimiz için ceza yazılmasını istemiyorum" diyerek kaldırım üzerindeki balon parçalarını toplayıp çöpe attı.

Adana Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME), James Bond filminin yapımcı şirketinin talebi üzerine, aksiyon sahnelerinin çekileceği, altından demiryolu geçen Kasım Gülek Köprüsü'nü 17- 26 Mart ile 5- 6 Mayıs tarihleri arasında trafiğe kapatma kararı almıştı.


FK(BK/AAA)(FOTOĞRAF)