İstanbul’da çekimleri devam eden 23. Bond Filmi 'Skyfall’un yapımcısı Michael G. Wilson ve filmin Türkiye’deki çekimlerinden sorumlu olan Anka Film yetkililerinden Ali Akdeniz basın toplantısı düzenledi.


BOND FİLMLERİNİN YAPIMCISI WİLSON


Legacy Ottoman Hotel'de düzenlenen basın toplantısında ilk olarak Bond filmlerinin yapımcısı Michael G. Wilson konuştu. Türkiye'de olmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Wilson, "Kültür Bakanı'na teşekkür ediyorum bütün ekibimize yeterli desteği sağladıkları için. Şuana kadar pek çok ülkede film çektik. Her yerde iyi izlenimler bıraktık. Türkiye'de de bu yönde izlenimler bırakacağımızı umuyorum" diye konuştu.


FİLMİN TÜRK YAPIMCISI AKDENİZ


Projenin bu noktaya gelmesi için bir hayli çaba sarf edildiğini belirten filmin Türk yapımcısı Ali Akdeniz ise "Öncelikle burası değildi çekim yapılacak yerler, başka bir yerden bahsediliyordu, Ulaştırma ve Kültür Bakanlığı'nın verdiği sözler üzerine, doğal mekanların da büyük projelerde kullanılmamış olması tercihimizi etkiledi" dedi.


KAPALIÇARŞI'YA ZARAR VERMEDİK


Yapımcılar daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. Çekimler sırasında tarihi mekanlara zarar verildiği yönündeki iddialara cevap veren Wilson, "Film sektöründeki insanlar olarak illüzyon yaratıyoruz. Sinema sanatı bundan ibaret. Gerçek değil gördükleriniz. Birçok ülkede çekim yaptık ve çekim yaptığımız yerlere zarar göstermemeye özen gösterdik. Kapalıçarşı'da çatılarda motosikletlerle çekim yaptık ancak orada gördüğünüz fayanslara hiçbir şekilde dokunulmadı. Onun üzerine platform inşa edildi. 135 bin lira masraf yaptık ve gerçeğinin aynısını yaptık. Tarihi mekana zarar vermedik, motosiklet bizim platformumuzun üzerinde gitti" dedi.


MOTOSİKLETİN ÇARPTIĞI BİNA GERÇEK DEĞİL


Bir sahnede binaya motosikletin çarptığı ve zarar verdiğine yönelik soruya ise Wilson, "Binaya çarpan motosiklet sahnesinde, orada hiçbir bina olmadığını göreceksiniz. O binayı biz kurduk. Kapalıçarşı'da camın kırıldığı iddiaları var. Oraya pencere ekledik. Biz burada illüzyon yapıyoruz. Sadece bir sahnede motosiklet uçtu ve bir mağazanın camını kırdı. Mağaza sahibine zararını karşılamayı teklif ettik. Bize henüz bir cevap vermedi ama kabul edeceğini düşünüyoruz" diye konuştu.


TÜRKİYE'Yİ MODERN HALİYLE YANSITIYORUZ


Türkiye'yi modern haliyle, olduğu gibi yansıtmaya çalıştıklarını ifade eden Wilson, 'filmde Türkiye geri kalmış bir ülke olarak gösteriliyor' şeklindeki eleştirelerin de doğru olmadığını belirtti.