"Skyfall"un filmin yapımcıları Michail Wilson, Barbara Broccoli yönetmen Sam Mendes ve oyuncular Daniel Craig, Naomie Harris, Berenice Marlohe ve Ola Rapace'yle birlikte Çırağan Sarayı'nda basın toplantısı düzenledi. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan yönetmen Sam Mendes, yaklaşık 20 gündür İstanbul'da olduklarını, çok güzel zamanlar geçirdiklerini söyledi. Mendes, "İstanbul çok özel bir kent. İnsanlar bize çok sıcak davrandılar. Çok özel zamanlar yaşadık. İstanbul, Türkiye'nin en güzel kenti" dedi.


"HASARIN MİNİMUM SEVİYEDE OLDUĞUNU BİLİYORUZ"


Filmin başrol oyuncusu Daniel Craig'in çok özel bir oyuncu olduğunu vurgulayan Mendes, "Türkiye'de Skyfall'ın çekildiği yerler arasında Adana, Fethiye ve İstanbul yer alıyor. Şehrin bize verdiklerine bakıyoruz. Elbette ki değişikler var ama film güzel şehirlerde çekiliyor" diye konuştu. "Kapalıçarşının zarar gördüğüne dair haberler yansıdı. Bu doğru mu?" şeklindeki soruya Mendes "Kapalı çarşıdaki hasarın minimum seviyede olduğunu biliyoruz. Bizim ürettiğimiz bir cam kırıldı" diye cevap verdi. Yapımcı Michael Wilson da "Hükümet bize dikkatli olmamızı söylemişti. Biz de ona göre çok dikkatli olduk" dedi.




"FİLMDE ÇOK TEHLİKELİ SAHNELER VAR"


Daniel Craig "İstanbul'a ilk defa mı geliyorsunuz" sorusuna "Hayır, ilk kez değil. İkinci defa geliyorum. İstanbul güzel ve muhteşem bir kent. Bond'un İstanbul ile ilişkisi var. Dört yıl önce gelmiştik. Güzel bir şehir. Fethiye'de harika vakit geçirdik" diye cevap verdi. Bir gazetecinin "Ajan olma şansınız olsaydı, olur muydunuz?" sorusuna da Craig, yaptığı işten memnun olduğunu dile getirdi. "Daha önceden filmlerde dublör sevmediğinizi ve bu nedenle filmlerinizde dublör kullanmadığınızı söylemiştiniz. Ancak bu filmde dublör kullandınız" sorusuna Craig, "Ben asla böyle bir şey söylemedim. Filmde çok tehlikeli sahneler var. Öyle çekilmesi gerekiyordu. Güvenliğe önem vermeliyiz" dedi.


"İSTANBUL'U OLDUĞU GİBİ GÖSTERECEĞİZ"


"Televizyon ve gazetelerde filmin Türkiye'yi İran gibi göstereceği yazıldı. Bunlar doğru mu? Gerçek İstanbul'u mu sahte İstanbul'u mu göstereceksiniz?" sorusuna Craig, "Hayır, asla. İstanbul İstanbuldur. Burayı olduğu gibi göstereceğiz. Sakın merak etmeyin. Burası harika bir şehir" diye konuştu. 


Çok sayıda yabancı basın mensubunun katıldığı toplantıda Türkçe tercüme yapılmadı. Bundan önce James Bond serisinin "From Russia with Love" ile The World is not enough" flimlerinin bazı sahneleri de İstanbul'da çekilmişti. James Bond serisinin 50 yıllık tarihinde İstanbul üçüncü kez film çekimlerine ev sahipliği yapıyor.


SK-AÇT (MK) (FOTOĞRAF)