Kentte özellikle Alsancak ve Basmane semtindeki eğlence mekanları sahiplerini tehdit edip, baskı uygulayarak işyerlerini ele geçiren organize suç örgütüne yönelik, bir yıl önce başlatılan takip sonrasında geçen pazartesi eş zamanlı operasyon düzenlendi. Baskınlarda, 2004 yılında Levent Ata’nın öldürülmesi olayından dolayı 26.5 yıl hapis cezasına çarptırılan Ülkü Ocakları Ege Bölge eski Başkanı Abidin Bilgin’in de aralarında bulunduğu 11 kişi gözaltına alındı. Bilgin’in hapis cezasının ardından Suriye’ye kaçmak için yola çıktığı operasyonun da bu nedenle erkene alındığı ortaya çıktı.

Çete elemanlarının Gaziemir’de bir saunaya giderek kadınları tehdit ederek kendileri için çalışmalarını sağladıkları, bazı işyerlerinin otopark işletmesi ile güvenliklerini ele geçirdikleri belirlendi. Ayrıca çete elemanlarının Basmane semtinde bir gece kulübüne giderek garsonları tartaklamaları da güvenlik kemeraları tarafından kaybedildi. Çete elemanlarının bu yöntemlerle haksız kazanç elde ettikleri öne sürüldü.

YILDIZHAN İÇİNDE DEVREYE GİRMİŞLER

Bu arada çete üyelerinden halen Mardin’de tutuklu bulunan R.B.’nin de, Ankara’da otel odasında yaşananların ardından sanatcı İzzet Yıldızhan için devreye girip, mahkemelik olduğu kadınların ifadelerini değiştirmesini sağladıkları da ileri sürüldü. Ancak bu iddia, ifadesi alınan İzzet Yıldızhan, menejeri Mehmet Güçlü ve aracı olduğu ileri sürülen E.A. tarafından kabul edilmedi.

RAHATSIZLANINCA HASTANEYE KALDIRILDI

Gözaltındaki sorguları devam eden Abidin Bilgin, dün rahatsızlanınca Atatürk Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Bilgin’in tedavisinin devam ettiği öğrenildi. Sorguları tamamlanan 10 zanlı da, bugün sabah saatlerinde adliyeye sevkedildi. Bilgin’in evraklarının da elden adliyeye gönderileceği bildirildi.



TY(İÖ/AAA)