Bombalı saldırıda hayatını kaybeden 11 yaşındaki Sevgi Gülperi İnanç'ın, teyzesinin oğlu er Fikret Onur Aker, eşi Duygu, kızı Almina Melisa ile aynı otomobilde olduğu ortaya çıktı. Aynı aileden 2'si çocuk 4 kişinin terör kurbanı olması, ailenin yaşadığı Mithatpaşa Mahallesi'ndeki evi yasa boğdu.

Sevgi Gülperi İnanç'ın yaşadığı Adana'dan yaz tatili için Gaziantep'teki anneannesi Fatma Aker'in evine geldiğini, dün gezmek için teyzesinin oğlu Onur Fikret Aker'e, "Ben de geleyim" diyerek otomobiline bindiği, daha sonra saldırıya kurban gittiğini öğrenildi.

BABA KONUŞTU: DEVLET NEREDE?

Saldırının ardından Gaziantep'e gelen İnanç'ın babası Turgay İnanç, 2'si erkek, 1'i kız 3 çocuğunun en küçüğü olan Sevgi Gülperi'nin hayat dolu bir çocuk olduğunu belirterek şöyle konuştu:

"Kızımın öldüğü gün oğlum Fırat, İzmir Foça'da askeri görevini tamamlayıp geldi ve bize 'Beni kız kardeşimin cenazesine mi getirdiniz?' dedi. Diğer oğlum Murat, Hakkari Şemdinli'de PKK'lılarla mücadele etti, Aktütün'e 3 Ekim 2008'de yapılan PKK saldırısında sağ kurtulanlardan biriydi. Vatan sağ olsun. Orada terörle kucaklaşıyorlar. 6 terörist yol kesiyor. 50 kişilik konvoyu durdurup selam verip, öpüşüyor, ondan sonra gidiyor. Devlet nerede, asker nerede. Bu çocuklardan ne istediniz?"

'HANGİ BİRİNE YANAYIM'

Er Fikret Onur Aker'in annesi Nursel Aker, cenaze evinde fenalık geçirdi. "Ben hiç birine dayanamam. Hangi birine yanayım. Hele küçük torunumun acısına nasıl dayanayım. Ben öleyim" diyerek feryat eden anne Nursel Aker, yakınları tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı. Cenaze evinin bulunduğu mahalleye vatandaşlar tarafından Türk bayrakları asılarak saldırı kınandı.

Babası 10 yıl önce vefat eden Onur Fikret Aker'in, askerliğini bitirmesine 5 ay kaldığı, bayramın son günü birliğine döneceği, dün akşam otomobille eşi ve bebeği ile teyzesinin kızı Sevgi Gülpeni İnanç'ı da otomobile alarak akraba ziyaretine gitmek için evden çıktığı belirtildi.


Zeki GÜNAY-Yiğit İNANÇ/GAZİANTEP,