Kocaeli'de Kars, Ardahan, Van, Erzurum, Yozgat ve Afyonkarahisar gibi ülkenin farklı bölgelerinden kurbanlık getiren besiciler, geçen yıl 42 Evler semtinde kurulan ve yola yakın olduğu için kolaylıkla bulunabilen kurban pazarının, bu yıl Yeşilova'ya kurulmasının sıkıntı yarattığını söyledi. Yeterince duyuru yapılmadığı gibi yön tabelaları da olmadığından alıcıların burasını bulamadığını anlatan satıcılar, geçen yıl bayramdan 20 gün önce birçok hayvan satmalarına rağmen bugün nedereyse hiç satış yapamadıklarını söyledi. Belediyenin kurban satıcılarından kira ücreti olarak da 1500 ila 3 bin TL arasında kira parası aldığını da savunan satıcılar, şunları söyledi:

"İzmit Belediyesi burada bize yatacak yer, tuvalet ve hayvanların yemlerini koyacağımız bölümler de yaptıracaktı. Hiçbirini yerine getirmedi. Önümüzdeki günlerde baradaki satıcı ve kurbanlık hayvan sayısı daha da artacak. Şimdiden eksikler giderilmeli." 

Hayvan pazarında  küçükbaş kurbanlıklar kilosuna göre 400-600 TL'den büyükbaş hayvanlar ise 5-7 bin TL'den satılıyor. Satıcılar, Kurban Bayramı'nın son gününe kadar satışların devam edeceğini ve ellerinde kurbanlık hayvan kalırsa tekrar kamyon tutup götürmek zorunda kalacakları için zarara uğramaktan korktuklarını söyledi.



EY(MB/İD)