Yaklaşık 2 yıl önce İZGAZ Genel Müdürlüğü'ne dilekçe vermelerine rağmen sonuca ulaşamadıklarını anlatan işçi emeklisi Necmettin Can, "Sokağımızda merdiven olduğu gerekçesiyle doğalgaz hattı döşeyemeyeceklerini ve bu nedenle doğalgazı semt sakinlerinin yaptırması gerektiğini söylediler. Bizler emekli ve ekonomik durumu iyi olmayan insanlarız. Kendi gücümüzle bunu yapamayız. Yetkililerin bir an önce bu soruna çözüm bulmalarını istiyoruz" dedi.

Kırsal bölgelerde bulunan birçok eve bile doğalgaz bağlanmasına rağmen kentin içersinde olan sokaklarına doğalgaz getirilmediğinden yakınan ev kadını Huriye Karas, şöyle konuştu:

"Bizim ön sıramızda olan binalarda doğalgaz var. Fakat 23 hane doğalgazdan faydalanamıyoruz. Köylere ve hiç gitmeyecek yerlere doğalgaz götürüldü. Bize neden doğalgaz gelmedi bilemiyorum. Burada emekli insanlar oturuyor. Biran önce bu sorunumuzun çözülmesini istiyoruz." 

Bel fıtığı rahatsızlığı olduğu için kömür taşıyamadığını söyleyen Resmiye İl Aslan, "Merdivenli sokaktayız. Benim bel fıtığım olduğu için kömür çıkartamıyorum evime. Merdivenli sokak olduğu için buraya doğalgaz tesisatı kuramayacaklarını söylüyorlar. Fakat ana caddeye 10 metre uzaklıktayız. " dedi.



EA(MB/İD)