İzmit'te daha önce de birçok ilginç protesto gösterilerinde bulunan Kartepe İnsan Hakları Derneği üyeleri, Yürüyüş Yolu üzerinde Fethiye Kavşağı'nda sadece erkeklerden oluşan 10 kişilik grupla protesto gösterisinde bulundu. Bu protestonun özelliği nedeniyle daha önceki protestoların aksine kadınlar katılmadı.

'CHP i... evliliğinden yana, başörtü özgürlüğüne karşı. BDP i..e evliliği size uysa da bu topluma uymaz', 'BDP,  i... evliliği Anayayasa'ya girsin önerini kınıyoruz', 'CHP i... evliliğine değil başötrdü özgürlüğüne destek ver' yazılı pankartlar taşıdı.

Yüzlerce kişinin geçtiği Yürüyüş Yolu'nda sansürsüz yazılan bu ifadeler birçok kişi tarafından tepki görmesine rağmen, protesto yaklaşık yaklaşık yarım saat devam etti. Grup adına dernek başkanı Ali Akbsaş'ın okuduğu bildiride şu ifadeler yeraldı:

"BDP'nin önerim; CHP'nin destek verdiği i... evliliği Anayasayla özgür kılınsın, örnerisini protesto ediyoruz. Devletin, vatandaşın ruh sağlığını korumak gibi bir görevi yardır. Fakat vatandaşın ruh sağlığını bozacak sapıkça yaşam tarzının önünü açacak BDP'nin ortaya attığı, CHP'nin destek verdiği i... evliliğinin Anayasal bir hak olarak tanınması önerisini şiddetle protesto ediyoruz. Devlet eski Bakanı Aliye Kavaf'ın ''Eşcinsellik hastalıktır, tedavi edilmelidir' sözlerini doğru buluyoruz. Bu rahatsızlıktan muzdarip insanların tedaviyle yeniden topluma kazandırılması yerine rahatsızlıklarını normal kabul edip bir de bu tür sapık evlilik ilişkisini Anayasal bir hak olarak tanınması kabul edilemez."

Birçok kişinin bu ifadeleri duyduğunda yürüyüp uzaklaştığı protesto gösterisindeki açıklama şöyle devam etti:

"Baş örtüsüne özgürlük söz konusu olduğu zaman yasaklanması için elinden geleni yapan, Anayasa Mahkemesi'ne giden CHP'nin i... evliliğine özgürlük söz konusu olduğunda BDP'ye destek olmasını anlayamıyoruz. CHP Allah'ın yasakladığı i...liğin  özgür kalması için elinden geleni yapıyor. CHP ve BDP'nin i... evliliği' gibi gayri ahlaki bir olayı CHP  seçmeni de kabul etmeyecektir."



OU,BK(MB/İD)