İzmit'te Salim Dervişoğlu caddesi üzerinde Büyükşehir Belediyesi binasının hemen yanında kurulu bulunan, aynı zamanda İzmit'te daha önce "Gulfstar" adı altında faaliyete geçen ilk AVM olaraka bilinen N'city alışveriş merkezi, 15 Ocak'ta sabaha karşı çıkan yangında kullanılmaz hale geldi. Can kaybının yaşanmadığı yangın, kentte korkuya yol açmıştı. İçinde 100 civarında mağaza ve lokantalar da bulunan  alışveriş merkezinin çatısı da kaplamaların erimesi sonucu çökmüştü. 

Necmettin Kayatürk'ün mülk sahibi olduğu alışveriş merkezinde birkaç ay süren tesbit çalışmalarının ardından yeniden inşaata başlandı. Daha önceki projeye uygun olmadığı iddiasıyla çalışmalar birkaç kez durdurulmasına rağmen eksikler giderildi ve bugün de yüzde 99'u eski kiracıların olduğu mağazalar da faaliyete geçti.

Necmettin Kayatürk, yangının çok büyük maddi kayıplara neden olduğunu, çıkış nedeninin ise kesinlik kazanmamakla birlikte bir elektrik sobasının açık bırakılmasından kaynaklandığının belirtildiğini ve itfaiye raporlarında da böyle yer aldığını söyledi. 8 ay süren çalışmalar sonunda AVM'nin yeniden yapıldığını ve bu konuda herkesin kendilerine destek olduğunu söyledi.

Burada lokantası bulunan Cem Şakoğlu da aynı yerde iş yerini yeniden açarken, "Bu süre zarfından çok büyük maddi kayıplarımız oldu. Sabrettik ve işyerimizi yeniden açtık" dedi. Şevket Erdoğan ise ilk gün olmasına ve açılış tam olarak duyurulmamasına rağmen Kocaelililerin buraya akın ettiğini belirtti. Alışveriş merkezi'nin yeniden faaliyete geçmesi nedeniyle ilerki günlerde tören düzenleneceği bildirildi.



MB(MB/AK)