İzmit'teki kutlamalar saat 13.00'da merkez bankası kavşağında toplanılmasıyla başladı. Devrimci İşçi Sendikaları (DİSK) öncülüğünde gerçekleştirilen ve bazı sendikalar ile siyasi parti ve diğer sivil toplum örgütlerinin destek verdiği, yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı kutlamada ilginç pankartlar taşındı. Çeşitli dillerde 'Yaşasın 1 Mayıs' yazılı büyük bir pankartın taşındığı kutlamalarda, yürüyüş sırasında sık sık hükümet aleyhine sloganlar atıldı. Merkez Bankası'ndan Demokrasi Parkı olarak da bilinen Sabri Yalım Parkı'na kadar yürüyen kalabalık, polis tarafından burada sıkı takip altına alındı. Kutlama ve yürüyüşün gerçekleştiği Merkez Bankası Kavşağı da dahil olmak üzere D-100'den kent içine giden bir çok arayol ulaşıma kapatıldı.



Burada toplanan kalabalığa konuşan KESK Şubeler Platformu Kocaeli Dönem Sözcüsü ve Yapı Yol-Sen Kocaeli Şube Başkanı Selahattin Pehlivan, yoksulluğun ve adaletsizliğin hakim kılınmak istendiği bir ülkede demokrasiden ve özgürlüklerden söz edilemeyeceğini söyledi. Emeğin barışın ve kardeşliğin egemen olduğu bir ülkede yaşamak istediklerini belirten Pehlivan şöyle dedi:

"Bizler milliyetçi, ırkçı, dindar ve kindar nesillerin yetiştirildiği bir ülke değil, bilimin, emeğin, barışın ve kardeşliğin egemen olduğu bir ülke istiyoruz. Sokaklarında kardeşlik türküleri söylenen, emeğin hakkının, insanlık onurunun en temel değerler olarak görüldüğü demokratik yaşama, özgür ülke hedefimize mutlaka ama mutlaka ulaşacağız."

Kutlamalara katılanlar, müzik eşliğinde zaman zaman halay çekti.



EA,OU(MB/COŞ)