Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği Roman Festivali'nin ikincisi Mayıs ayında yapılacak. Bu yıl festival programına 'Türkiye Roman starını arıyor' yarışması da eklendi.  Kesin tarihi henüz belirlenemeyen ancak Mayıs ayı içinde İzmit'te yapılacak olan bu yarışmada illeri temsil edecek olan Romanlar, jüri önünde belirlendi. 

Roman sanatçılar Ümmiye ve Ciguli'nin de aralarında bulunduğu jüri, daha önce diğer illerdeki temsilcileri de seçmişti. İstanbul'u  İsmet Çolakoğlu, Edirne'yi Gencay Özmercan, Tekirdağ'ı Engin Göçmez, Çanakkale'yi İbrahim Arıyel, İzmir'i Muammer Samtoz, Balıkesir'i Zeki Gültabak, Ankara'yı Tuğçe Tunal, Düzce'yi Rıfat Demir

ve Sakarya'yı Şener Ayları'nın temsil edeceği yarışmanın, son finalisti de dün gece Kocaeli'de yapılan eleme ile belirlendi. 

Yapılan seçme nedeniyle Süleyman Demirel Kültür Merkezi'ni bölgede yaşayan Roman vatandaşlar doldurdu. Adaylara, yakınları büyük sevgi gösterilerinde bulundu. Renkli kıyafetleri ve yaşam tarzları ile de dikkat çeken Roman vatandaşlar yarışma sayesinde eğlenme fırsatı bulurken, bazı parçalar da da ayağa kalkıp oynadı. Yarışma sonunda Kocaeli'ni finalde  Eren Şenay'ın temsil etmesi kararlaştırıldı.



MB(MB/SS)