Gebze- İzmit arasındaki demiryolu hattının yenileme çalışmaları nedeniyle 1 Ocak'tan itibaren saat sadece 10.00 ile 15.00 saatleri arasında durdurulan tren seferleri, 1 Şubat'tan itibaren tamamen iptal edilecek. Bir bakına İstanbul'un Anadolu ile olan 122 yıllık demiryolu bağlantısını da koparacak bu çalışmalar 24 ay devam edecek.

Ucuz ve güvenli olması nedeniyle, her gün Sakarya- Kocaeli- İstanbul arasında işlerine ve okullarına gidip gelmekte treni kullanan yolcuların mağdur olmaması için, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin bu hatta otobüs seferleri koydu.

İzmit'te Derbent tren istasyonundaki durak ile İstanbul Tuzla İçmeler'deki istasyon durağının bulunduğu noktalar arasında sefer yapacak otobüslere Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin hazırlattığı Kent Kart sistemi ile binilebilecek. Yarın sabahki ilk sefer İzmit Derbent'ten saat 05.45'te, Tuzla'dan ise 06.00'da başlayacak.

Belediyeye ait 10 otobüs karşılıklı sefer yapacak ve günde 8 bin yolcu taşınacak. Bu hatta tam bilet ücreti 5 lira, öğrenci 3 lira olarak belirlendi. Sefer süresi trafiğe bağlı olarak 90- 105 dakika olarak planlanırken, talebe göre burada ilk planda çalışacak otobüs sayısı 15'e kadar çıkarılabilecek.



MB(MB/ESM)