İzmit'te S.S. 6 No'lu Şehiriçi Dolmuş Taksiciler ve Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi'ne bağlı olarak göreve başlayan E sınıfı ehliyeti bulunan Zeynep Yaşar Acar, Şirintepe ile Bekirdere hattı arasında şöförlük yapacak. Yıllardan bu yana araç kullandığını ve kendisine güvendiğini söyleyen Acar, şöylededi:

"14 yıldır özel sürücü kurslarında sürücü eğitmenliği yaptım. Ayrıca uzun süre de servis şöförlüğü yaptım. E sınıf ehliyetim var. Trafikteki sıkıntıları hoşgörü, sevgi ve tebessümle aşacağımı düşünüyorum. Vatandaşlarımız kadın şöförle karşılaştıklarında önce bir tedirgin oluyorlar ve daha sonra da memnuniyetle karşılıyorlar." 

Kadın şöförlerin başvurusu olduğu taktirde sayıyı arttıracaklarını söyleyen S.S. 6 No'lu Şehiriçi Dolmuş Taksiciler ve Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Timurçin Sevilmiş, şöyle konuştu:

"Kadın şöför adayımız bize başvuruda bulunduğunda çok mutlu olduk. Tüm evraklarını tamamlamış olduğunu görünce hemen şehir içi hattında çalışmaya başladı. Vatandaşlarımız da çok memnun. Başvuru olduğu taktirde bayan şöför sayısını arttıracağız."



EA(MB/İD)