Türk siyasi tarihinde önemli bir yere sahip olan ve bir zamanlar bölgenin en etkin fuarlarından biri olan Kocaeli Sanayi Fuarı'nın da temellerini atan, Türk Belediyeciliği'ne yeni bir anlayış getirdiği gibi o dönem CHP'de de etkin yeri olan Leyla Atakan, 41 yıl önce Gölcük yolunda trafik kazası geçirdi. Gölcük'teki bir toplantıdan dönerken meydana gelen kazada Leyla Atakan ile birlikte belediye meclis üyesi mesai arkadaşları İsmail Kolaylı, Abdurrahman Yüksel ve Ferudun Özbay da hayatını kaybetti.

İzmit Belediyesi binası önünde yapılan törende konuşan İzmit Belediye Başkanı Ak Partili Nevzat Doğan, Leyla Atakan'ın Türk siyasetinin hem ilk kadın il başkanı hem de ilk il kadın belediye başkanı olduğunu hatırlatarak, şöyle dedi:

"Leyla Atakan, Türk siyasi tarihinde önemli bir yere sahip, adil ve tarafsız yönetim anlayışı ile örnek bir siyasetçidir. Belediye başkanlığı yaptığı dönemde İzmit'e büyük katkılar sağlamış olan Leyla Atakan, yaptığı hizmetler sayesinde bugün dahi  İzmitliler tarafından hatırlanmakta ve saygı ile anılmaktadır. Elim bir trafik kazası sonucu kaybettiğimiz Leyla Atakan' ı anmanın ona saygı göstermenin en güzel yolu İzmit'i bir adım daha ileriye götürecek çalışmalara imza atmaktır."



EY(MB/İD)