Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Seka Park Otel'in işletmeciliğini yaptığı ve Faik Uysal adlı kişiye kiraya verdiği Batı Terminali tuvaletinde 50 kuruş olan ücret, yapılan zamla 75 kuruşa çıktı. Terminalde çalışan şıförler fiyat artışına tepki göstererek tuvalet ihtiyaçlarını terminalde duvar dipleri ve pet şişelerde gidermeye başlayınca, kısa bir süre sonra Batı Terminalini koku kapladı. 

ŞÖFÖRLER TEPKİLİ

Kazançlarının düşük olduğunu ve her gün 75 kuruş tuvalet parası ödemek istemediklerini söyleyen şoförlerden Yüksel Başarır, "Aldığımız maaş ile zaten zor geçiniyoruz. Her gün 3-5 defa bu tuvaleti kullansak ayda ortalama 100 TL tuvalet ücreti ödemek zorunda kalıyoruz. Ne yapacağımızı şaşırdık. Yetkililerin biran önce bu duruma bir çözüm bulmalarını istiyoruz" dedi.

50 KURUŞ OLMASINI İSTİYORUZ

Batı Terminalini ağır bir koku kapladığından şikayet eden Yasin Taş adlı şoför ise konuşmasına şöyle devam etti:

"Tuvalet fiyatı artınca bu parayı ödemek istemeyen sürücüler terminal civarında ihtiyaçlarını gidermeye başladı. Bazıları pet şişelere bazıları duvar diplerinde çözüm aradı. Böyle olunca da terminali ağır bir koku kapladı. Bizler bu rakamın düşürülmesini istiyoruz."

MECBUREN ZAM YAPMAK ZORUNDA KALDIM

Tuvalet işletmecisi Faik Uysal, Seka Park Otel'in en son yaptığı zamlarla birlikte aylık 450 TL kira ödediğini söyleyerek, "Tuvalette elektrik, su ve temizlik malzemeleriyle birlikte bir kişiye de maaş ödüyorum. 50 kuruşa kurtarmayınca mecburen 75 kuruşa yükseltmek zorunda kaldım" dedi.



EA(MB/AAA)