Alanında Avrupa’nın en büyük, Türkiye’nin tek gelinlik, damatlık ve abiye fuarı olan ve İZFAŞ tarafından düzenlenen 'If Wedding Fashion İzmir Fuarı', İzmir Uluslararası Fuar Alanı’nda 7’nci kez kapılarını açmaya hazırlanıyor. Şubat ayında yapılacak açılışa aylar varken, yaz aylarında tüm stant alanları dolan fuarda birçok firmanın dışarda kaldığı belirtildi. Gelinlik başta olmak üzere düğün kıyafetlerinde ihracat pazarlarını da belirleyen fuarda bu yıl Rusya’ya odaklanıldı. Her yıl 50’yi aşkın ülkeden 1000'e yakın yabancı alıcının geldiği, yaklaşık 15 bin ziyaretçiyi ağırlayan fuarın bu yılki gözdesi Rus gelinler olacak.

ÖRÜN: ALIM HEYETİ ÇALIŞMASI BAŞLADI

If Wedding Fashion İzmir Fuarı ile Türkiye Moda ve Hazırgiyim Federasyonu’nun Danışma Kurulu üyesi Nedim Örün, bu yıl Rusya’yı hedef pazar olarak belirlediklerini dile getirdi. Rusya bölgesinde potansiyel ihracat pazarı olan 4 büyük bölge olduğunu dile getiren Örün, şöyle dedi:

"Bunlar Moskova, Saint Petersburg, Sibirya Novosibirsk ve Tataristan bölgesi. Biz Sibirya bölgesi dışında kalan diğer üçüne çalışma yapma kararı aldık. Bu 3 bölgeye yapılan ihracatı artırmak, alıcı heyetleri ve müşteriler getirmek için çalışma yapıyoruz. Hedef ülkemiz Rusya olduğu için fuarın başarısını da o ülkeden gelecek alıcı sayısıyla ölçeceğiz."

HEDEF PAZARLARDAN VİTRİNLERE TAŞIMAK

Rusya’nın 142 milyonluk nüfusu, Türkiye’ye yakınlığı gibi avantajlarıyla öne çıktığını dile getiren Örün, şöyle dedi:

"Alım gücü gittikçe yükseliyor. Üstelik Ruslar İtalya’ya hayranlar. Oradan her türlü konfeksiyon ürününü temin ediyorlar. Türkiye bu pazara girerse kalite beklentilerini de rahatlıkla karşılayacaktır. Bizim ürünlerimiz şimdi daha çok pazarlarda satılıyor. Hedef Rusya’daki önemli şehirlerde gelinliğimizin mağaza vitrinlerinde yer almasını sağlamak. Bunun yanı sıra Türk Cumhuriyetlerini de hedefteki ülkeler arasına aldık."

ÖRS: RUSYA TURİZMİNDE KALDIRAÇ OLABİLİR

İZFAŞ Genel Müdürü Mehmet Şakir Örs, fuara her yıl olduğu gibi bu yıl da çok yoğun bir talep aldıklarını, yer taleplerini karşılamakta zorlandıklarını dile getirerek, şunları söyledi:

"Sevindirici bir gelişme ama karşılayamadığımız için de üzülüyoruz. Yeni fuar alanına taşınınca bu fuarla ilgili çıtamız da yükselecektir. Sadece If Wedding’de değil, önümüzdeki süreçte dikkatimizi Rusya ve çevresindeki Türki cumhuriyetlere yönelteceğiz. If Wedding, turizm ilişkilerimizde potansiyelin çok azını kullandığımız Rusya’nın dikkatini İzmir’e çekmek için bir kaldıraç olabilir. Buna inanıyoruz."



BT(İÖ/İD)