Dün saat 13.00 sıralarında Yamanlar 7321/1 Sokak'taki S.D.’ye ait eve çelik kasa getirildiği ihlarını alan Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, çalışma başlattı. Eve yapılan baskında canavar taşıyla parçalandığı belirlenen çelik kasa bulundu. Polis, evin çeşitli bölümlerindeki aramalarda 60 bin TL değerindeki altın takı, bin 600 Euro, 3 bin 600 Dolar, 270 TL, 130 İsviçre Frangı, 20 Hong Kong doları ile üç saati baca deliğinde buldu.

Ele geçirilen malzemeler ile evrak üzerindeki incelemelerde çelik kasanın, Ege Hazır Giyim ve Kanfeksiyon İhracatcıları Birliği Başkanı Emre Kızılgüneşler’e ait olduğu belirlendi. Çeşme’de tatil yapan ve hırsızlık olayından haberi bulunmayan Kızılgüneşler de olayı duyunca büyük şok yaşadı. Polis; çalınan para, mücevher ve saatlerin toplam değerinin 100 bin lirayı bulduğunu belirtti.

VİLLASINA GİRMİŞLER

Gözaltına alınan 23 yaşındaki C.K., 25 yaşındaki U.Ü., 21 yaşındaki S.D. ile 24 yaşındaki H.H.Ç., Hırsızlık Büro Amirliği’ne götürüldü. Polisin işadamının Sahilevleri semtindeki villasında yaptığı araştırmada, hırsızların pazar gecesi villanın alarm sistemini devre dışı bıraktıktan sonra mutfak penceresini zorlayıp açarak içeriye girdikleri belirlendi. Ele geçirilen malzemeler, altın takı ile paralar işadamı Emre Kızılgüneşler’e verildi. Gözaltındeki şüphelilerin işlemlerin ardından adliyeye sevk edilecekleri bildirildi.