Sason İlçesi'nin tek ebesi olan, evli ve 1 çocuk annesi, 27 yaşındaki Songül Ebe, Sason İlçe merkezi ile bağlı köylerdeki hamile kadınlara şifa dağıtıyor. İzmirli olan Songül Ebe, 8 yıl önce atandığı Sason'a ürkerek ve korku içinde geldiğini belirterek, yöre insanını tanıdıkça bu düşüncesinin yersiz olduğunu anladığını söyledi.

3 FARKLI OPERATÖRE AİT TELEFONLAR TAŞIYOR

Sason’un kırsal kesiminde kış mevsiminde yollar kapanınca ilçeye gelemeyen 20’yi aşkın hamile kadının yardımına koşan Songül Ebe, "Acil durumdaki hastalara müdahale etmek için bazen boynumuzu aşan karda yürümek zorunda kalıyoruz. Seve seve o hastalara gidiyoruz. Sason’un coğrafi koşulları ortada. Köylülerin bana rahat ulaşabilmeleri için farklı operatörlerden 3 cep telefonu hattı taşıyorum. Derince Grup köylerinde, Dörtbölük Grup köy yolunda ve Yücebağ Beldesi çevresindeki köylüler için ise farklı GSM hattını kullanıyorum" dedi.

"ÜRKEK GELDİM, AMA ŞİMDİ RAHATIM"

Ataması Sason’a çıktığında ürkerek ve çekinerek geldiği bölgede, oldukça rahat görev yaptığını söyleyen ebe Songül Arslan, memleketi İzmir’i aramadığını söyledi. Arslan, şöyle devam etti:

"İzmirliyim. Ama Sason’da uzun süre kaldığım için artık şivem bile değişti. Atamam çıktığında gelip- gelmemekte tereddüt ettim. Şimdi 8 yıldır Sason’dayım. Buranın bir bireyi oldum. Yöre insanını çok seviyorum. Karda mahsur kalanları kurtarmak için arkadaşlarımızla her türlü riski göze alıyoruz. Bir çocuğum var. Tayin istedim, ancak gitmeye niyetim yok. Ailem İzmir’e gelmemi çok istiyor. Fakat buradaki rahatımı bozmak istemiyorum."

"KÖYLÜLER BİZDEN LASTİK İSTEDİ"

Yolları kar nedeniyle kapalı köy ve mezralara ulaşmadan önce cep telefonu ile görüştükleri köylülerden bazen ilginç siparişler de aldıklarını anlatan Ebe Songül Arslan, şunları söyledi:

"Zor yolculuğa çıkarken, ambulans şoförü Cemil Uçar ve Başhekim Dr. Nevzat Baz’dan cesaret alıyorum. Geçenlerde ilginç bir taleple karşılaştık. Sason’un bir köyünden acil bir vaka ihbarı aldık. Yola çıkmaya hazırlandığımız sırada, köylülerden biri bize cep telefonundan ulaşarak, 'Arabamın lastiği gitti, gelirken lütfen bir lastik getirebilir misiniz?' dedi. Biz de köylünün lastik talebini yerine getirdik. Köye ulaştığımızda lastik için yapılan ihbarın asılsız olduğunu öğrendiğimde çok üzülmüştüm. Maalesef zaman zaman bu tür asılsız ihbarlarla da karşılaşabiliyoruz."



AA(GG/İD)