Sosyal medyada örgütlenen 'İzmirli anneler' grubundan 80 kişi, son günlerde çıkarılması gündemde olan kürtaj yasasına tepki göstermek amacıyla, Alsancak Kıbrıs Şehitleri'nde, saat 20.30'da biraraya geldi. Topluluk, Kıbrıs şehitlerinde 'Razı değiliz olmayacağız, haklarımızı savunacağız', 'Benim bedenim benim seçimin, devlet elini bedenimden çek', 'Özgür tercihim yasaklanamaz, güvenli kürtaj yasaklanamaz' ve 'Altyapısı olmayan kararı durdur' sloganları eşliğinde caddenin girişine kadar yürüdü. Ellerinde 'benim bedenim ve 'Benim kararım' afişleri taşıyan topluluk adına Evren Kurultay basın açıklamasında bulundu.

Kurultay açıklamada şunları söyledi: "Başbakanın ve hümüketin toplumsal cinsiyet eşitliğini, kadın bedenini, doğurganlığını ve cinsiyetini hedef alan politikalara hayır diyoruz. Kürtajı yasaklamak için başlatılan sürecin derhal durdurulmasını talep ediyoruz. Kürtaj değil, asıl kürtajı yasaklamak cinayettir. Kadınların özgür tercihiyle yapılan güvenli kürtaj yaşam hakkıdır, kısıtlanamaz, yasaklanamaz. Biz İzmirli anneler kürtajı, başlatılan sürecin, Başbakan ve hükümetin kadın bedenini hedef alan siyasetini derhal durdurulmasını talep ediyoruz" dedi.

Ardından kadınlar yanlarında getirdikleri oyuncak bebek ile askıları yol ortasına attı. Bir süre daha slogan atan topluluk daha sonra sessizce dağıldı.



KÖ (RT)