Cumhuriyetin ilanından bu yana 9 Eylül İzmir'in Kurtuluş Günü'nün simgesi olan atlı süvariler tarafından getirilen Türk Bayrağı'nın İzmir Valiliği'ne çekilmesi töreni, Mayıs ayında değiştirilen Ulusal ve Resmi Bayramlar ile Mahalli Kurtuluş Günleri, Atatürk Günleri ve Tarihi Günlerde Yapılacak Tören ve Kutlamalar Yönetmeliği'nin kurbanı oldu. Bu yıl ilk kez törenler atlı süvari birliği ve bayrak çekme töreni olmadan yapılacak. Ayrıca her yıl Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan geçit töreni de bundan böyle düzenlenmeyecek.

9 Eylül İzmir'in Kurtuluşu'nun 90'ıncı yıl dönümü İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen etkinliklerle kutlanacak. İzmir Valiliği'nce, Mayıs ayında yayınlanan yeni yönetmelik uyarınca kentteki kurum ve kuruluşların temsilcilerinin içerisinde bulunduğu 9 Eylül Kurtuluş Günü Kutlama Komitesi oluşturulduğunu programın komite tarafından hazırlandığını dile getirildi.

BASMANE'DEN YÜRÜYÜŞ

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kutlama programı Zafer Yürüyüşü ile başlayacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi Bandosu eşliğinde yapılacak yürüyüş 09.30'da Basmane Karakolu önünden başlayacak. Anafartalar Caddesi'ni takip edecek kortej İkiçeşmelik ve Atlas Oteli önünden geçerek Cumhuriyet Meydanı'na ulaşacak. Cumhuriyet Meydanı'nda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından çelenk sunulmasının ardından çeşitli gösterilerle devam edecek. Kutlamalar kapsamında ayrıca İnciraltı'ndan Cumhuriyet Meydanı'na kadar sürecek olan 90'ıncı Yıl Zafer Koşusu, Vasıf Çınar Meydanı'nda “Bir Destandır 9 Eylül” maket sergisi açılacak. Kutlamaların akşamki programında ise 18.00'de Solo Türk ve Türk Yıldızları Akrobasi Timi gösterisi yer alacak. Kutlamalar İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenecek fener alayı ve Zerrin Özer konseri ile sürecek.



TG(İÖ/AK)