Van Erciş'te internet kafede yakalandığı depremde enkaz altında kalan, çıkartıldıktan sonra hayatını kaybeden, Van Depremi'nin simgesi olan 13 yaşındaki Yunus Geray'ın ablası ve kardeşine İzmirliler sahip çıktı. İzmir Ticaret Borsası, 16 yaşındaki Sibel Geray ve 11 yaşındaki Mehmet Geray'ın eğitim hayatlarını İzmir'de sürdürmelerini sağlayacak.

İTB Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, Sibel ve Mehmet Geray kardeşler ve babaları Yusuf Geray'la birlikte İzmir Valisi M. Cahit Kıraç'ı ziyaret etti.

Depremin ardından İTB'nin, iki çocuğun eğitimlerine katkı koyma kararı aldığını belirten İzmir Valisi M. Cahit Kıraç, "Hayat ne kadar acı da olsa devam ediyor. Çocuklarımızı en güzel okullara yerleştirip geleceğe daha umutla bakmalarını sağlamak için elimizden geleni yapacağız. İzmirliler bundan sonra Mehmet ve Sibel'in velisi. Aileleri Van'da olduğu için ikisi de yatılı okuyacak. Ailelerini görmeleri, ailelerinin de onları görmesi için elimizden gelen yardımı yapacağız" diye konuştu.

İTB Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli ise Yunus'u görüp, hikayesini sonra yardım etmek istediklerini dile getirerek, "Geçen yıldan beri burs veriyorduk. Önce Ankara'da okumayı denediler, ancak olmayınca şimdi İzmir'e getirdik. İzmir'i sevdiler, onları burada okumak istedikleri sürece ağırlayacağız" dedi.

Baba Yunus Geray, Vali Kıraç ve Işınsu Kestelli'ye teşekkür ederek, "On çocuğumuz vardı, Yunus'u kaybettik. Acısını hala yaşıyoruz. Çocuklarımı buraya okusunlar diye getirdim. Herkese teşekkür ederim" diye konuştu. Mehmet Geray polis olmak istediğini söylerken, hemşire olmak isteyen Sibel Geray, "En kısa sürede eğitimimi tamamlayıp mesleğimi elime alıp memleketime geri dönmek istiyorum. İzmir'i çok sevdik" dedi.

Vali Kıraç daha sonra Vanlı iki öğrenciyi İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakcı'ya teslim etti. Bardakcı, çocuklarla konuştuktan sonra hem birbirlerine hem de ailelerine rahat ulaşabilecekleri bir yatılı okula yerleştirileceklerini söyledi.