Sabah saatlerinde başlayan kök hücre naklinin ardından açıklama yapan Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Ali Özcan, "Ön hazırlıklar ile başlayan süreç bugün kök hücrelerin damardan hastamıza verilmesi ile devam etti. Asıl işimiz bundan sonra başlıyor. Çünkü bu uygulamanın beraberinde getirdiği tıbbi değişiklikler yeni bir başlangıç dönemine girdi. Hastamız yaklaşık üç dört haftalık bir süreçte özel kök hücre nakil ünitemizde koşulların meydana getirdiği değişikliklere uygun tıbbi tedavilerin uygulanması ile tedavisi sürdürülecek. Her şey yolunda giderse üç ile dört hafta arasında hastamızı taburcu edip ondan sonra takibini yapacağız. Tedavi süreci devam etmekte, kendisi oldukça iyi" dedi.

Vali Kıraç'ın kardeşine çok kısa bir ziyaret gerçekleştirdiğini sözlerine ekleyen Prof. Dr. Özcan, "Valimle beraber hastamızı bugünkü koşullarda henüz beyaz kan seviyesi düşmediği için enfeksiyon riski açısından henüz çok riskli döneme girmediğimiz için beraberce yanında ziyaret ettik" diye konuştu.

Vali Kıraç ise herşeyin normal olduğunu, kızkardeşini tedavi eden DEÜ Hematoloji Bölümü'ne ve ekibe teşekkür ettiğini dile getirdi.

Vali Kıraç'ın lösemi hastası olan kız kardeşi Karabulut, beş aydır hastanede tedavi görüyordu. Karabulut'a kemik iliği nakli yapılması kararlaştırılınca parametreleri yüzde yüz uyan Vali Kıraç, geçen hafta kök hücre işlemini yaptırıp kardeşine donör olmuştu. 



(İÖ/RT)