Geçen cuma meydana gelen olayda, 32 yaşındaki S.Y.T.’yi arayan bir kişi, kendisini başkomiser olarak tanıtarak kandırdı. Şebeke elemanı, banka hesaplarının suç örgütlerinin eline geçtiğini bu nedenle de parasını güvence altına almaları için belirledikleri hesaba aktarmasını istedi.

MESAİ BİTTİ ELDEN TESLİM ETTİ

Şebeke elemanına inanan S.Y.T., hemen banka şubesine giderek hesabındaki 100 bin TL parayı çekti. Bu parayı kendisine verilen hesaba aktarmak istediğini söyleyen S.Y.T., mesai saatinin bitmesi üzerine ise bunu gerçekleştiremedi. Bunun üzerine telefondaki şebeke elemanı, mağdur kadına Basmane semtinde adres vererek, parayı kendisini bekleyen sahte polis memuruna teslim etmesini istedi. Yaşadıklarından şüphelenmeyen S.Y.T., verilen adrese giderek 100 bin TL parayı elden teslim etti.

POLİSTEN YARDIM İSTEDİ

Bir gün sonra olayı anlattığı yakınlarının uyarıları üzerine dolandırıldığını anlayan S.Y.T., polis ekiplerinden yardım istedi. Harekete geçen Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, Basmane semtinde parayı teslim alan şüphelilerden 35 yaşındaki O.O.’yu, çalıştığı büfede yakaladı. Üzerinden paranın 7 bin TL’si çıkan O.O., paranın geri kalanını İ.Y.’ye teslim ettiğini onun da Urfa’ya gittiğini itiraf etti. Operasyonun Şanlıurfa’ya kaydırılmasıyla 37 yaşındaki İ.Y. de yakalandı, üzerinde de 98 bin 800 TL para ele geçirildi.

TUTUKLANDILAR

Gözaltına alınan iki şüpheli, işlemlerin ardından sevk edildikleri adliyede tutuklandı. Şebeke elemanlarından alınan para ise S.Y.T.’ye teslim edildi.