İzmir Kuş Cenneti’nin asıl sahibi flamingoları ve Prof. Dr. Mehmet Sıkı’yı sevindiren haber; Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nden geldi. Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, adına Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Akıncıloğlu imzası ile Prof. Dr. Mehmet Sıkı’ya gelen yazıda, "Başbakanlık İletişim Merkezi’ne gönderdiğiniz 23 Mart 2012 tarih ve 154691 sayılı başvuru Genel Müdürlüğümüzce incelenmiş ve başvurunuz doğrultusunda İzmir Kuş Cenneti’nin 2873 sayılı Milli Parklar Kanunu kapsamında değerlendirilmesine ve incelenmesine yönelik çalışmalar başlatılmıştır" denildi.

İzmir Kuş Cenneti’nin 'milli park' statüsüne kavuşturulması için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a mektup yazan, Ege Üniversitesi Tabiat Tarihi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Sıkı, burasının milli park ilan edilmesinin İzmir için en önemli çevre koruma projesi olacağını söyledi. Prof. Dr. Sıkı, geleceğe bırakılacak en önemli doğal mirasın, Gediz Deltası’ndaki İzmir Kuş Cenneti olduğunu belirtti.

Prof. Dr. Sıkı, "Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile başlatılan İzmir Kuş Cenneti’nin Milli Park ilanı gerçekleştiğinde; öncelikle İzmir ilk Milli Parkına kavuşmuş olacak ve İzmir Kuş Cenneti’nin kamuoyundaki saygınlığı artacak. En önemlisi de Milli Parkın kendine özgü bütçesi, buranın yönetim ve denetiminden sorumlu Milli Park Müdürü tahsis edilerek Kuş Cenneti’nin geleceği teminat altına alınmış olacaktır" dedi.



MO(İÖ/BT)