Kütahya'nın Gediz İlçesi'ne bağlı Akkaya Köyü'nde dünyaya gelen ve ailesiyle yaklaşık 10 yıl önce İzmir'in Buca İlçesi'ne taşındıkları belirtilen piyade er 21 yaşındaki Mustafa Türkmen, Hakkari'nin Irak sınırındaki Dağlıca bölgesindeki birliğinde, PKK'lı teröristlerin açtığı ilk ateşte şehit düştü. Askeri yetkililer, 8 şehitten er Mustafa Türkmen'in Buca İlçesi Yeşilbağlar Mahallesi 679/18 Sokak numara 97'deki babasının evine gidip, ailesine acı haberi verdi. Bir fabrikada çalışan işçi baba Halil İbrahim Türkmen ile eşi Elmas Türkmen, büyük oğullarının şehit düştüğünü öğrenince sinir krizi geçirdi. Dışarıda bekleyen sağlık görevlileri baygınlık geçiren anne ve babaya sakinleştirici iğne yaptı. Çevresinde sevilen bir kişi olan Mustafa Türkmen'in şehit düştüğünü öğrenen yakınları ve komşuları da baba ocağına akın etti.

EN SON KARDEŞİYLE KONUŞMUŞ

Askere gitmeden önce Karabağlar Sanayi Sitesi'ndeki bir atölyede tornacı olarak çalışan şehit piyade er Mustafa Türkmen'in en son geçen Pazar günü kardeşi Serhat Türkmen'i arayıp, iyi olduğunu söylediği belirtildi. Terhisine 60 gün kala şehit düşen piyade er Türkmen'in, bir sosyal paylaşım sitesindeki kişisel sayfasında, vatan sevgisini dile getirdiği şiirler paylaştığı, şehit haberlerinin bulunduğu gazete küpürlerinin bulunduğu fotoğrafları paylaştığı bildirildi.

GEDİZ'DE TOPRAĞA VERİLECEK

Mustafa Türkmen'in şehit olduğu haberi, doğduğu Akkaya Köyü'nü de yasa boğdu. Bekar olan şehit er Türkmen'in yakınları, cenaze törenin Kütahya'nın Gediz İlçesi'ne bağlı Akkaya Köyü'nde düzenleneceğini ve burada toprağa verileceğini kaydetti. Hain saldırıda hayatını kaybeden Türkmen'in Akkaya Köyü'nün de ilk şehidi olduğu belirtildi. Şehit ailelerine başsağlığı dileyen Gediz Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Türkmen ailesiyle irtibat kurduğunu ve cenaze töreni için hazırlık yaptıklarını ifade etti.